KJEMPERENN: Thea Louise Stjernesund imponerte stort i Soldeu. Foto: Alessandro Trovati
KJEMPERENN: Thea Louise Stjernesund imponerte stort i Soldeu. Foto: Alessandro Trovati

Stjernesund tok til tårene etter kjemperenn

Thea Louise Stjernesund gjorde karrierebeste i storslalåm da hun kjørte ned til sin første pallplassering i verdenscupen i Soldeu.

Thea Louise Stjernesund var kun seks hundredeler bak suverene Mikaela Shiffrin i Soldeu.

– Seks hundredeler bak selveste Shiffrin, så nære tidenes alpinist, sa Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt.

Det holdt til andreplass i storslalåmen i Soldeu, noe som resulterte i gledestårer fra 26-åringen.

Stjernesunds bestenotering i storslalåm før rennet var en sjetteplass fra fjorårssesongen. I verdenscupen har hun tidligere vært på pallen i parallellstorslalåm, samt at hun i vinter tok VM-bronse i samme disiplin.

– Det var utrolig gøy. Jeg hadde så lyst til å ta denne muligheten. Det var så deilig å legge fra seg alt av konsekvenser og bare gå for det. Jeg hadde virkelig ikke noe å tape, sa Stjernesund til Viaplay etter rennet.

26-åringen var bare ni hundredeler bak andreplassen før finaleomgangen og hadde alle muligheter til å kjøre seg opp til pallen. I andreomgangen suste inn til ny ledelse, fire tideler foran Lara Gut-Behrami.

Da Maryna Gasienica-Daniel, Marta Bassino og Valérie Grenier plasserte seg bak Stjernesund i mål var andreplassen sikret.

Valérie Grenier ble nummer tre.

Jeg er stolt av den kurven jeg har gjort. Den veien fra 2021-året til nå, det har vært en reise. Det er en følelse av lettelse og glede, fortsatte Stjernesund.

Historisk

I seiersintervjuet for FIS var det Shiffrins kjæreste Aleksander Aamodt Kilde som gjennomførte intervjuet.

– Gratulerer til Thea, det var så vidt jeg kom meg forbi der, sa Shiffrin i et intervju som besto av mer latter enn faktiske svar.

Amerikaneren ble historisk da hun gikk forbi Ingemar Stenmark som den mestvinnende alpinisten forrige helg. Søndagens seier var hennes 88. verdenscupseier i karrieren og sin 14. for sesongen.

De resterende norske sørget for en god laginnsats i verdenscupfinalen.

Både Mina Fürst Holtmann og Maria Therese Tviberg leverte sterke andreomganger og endte som henholdsvis nummer fem og ti. Dermed kjørte begge to seg opp flere plasser fra førsteomgangen.

Ragnhild Mowinckel endte på plassen foran Tviberg.