Solid Bøkko sikret fire nye NM-gull

Håvard Bøkko presterte solid og vant fire nye NM-gull i helgen. Han behøvde ikke engang ta ut alt for å bli den store kongen i enkeltdistansemesterskapet.

Håvard Bøkko i Vikingskipet. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Håvard Bøkko i Vikingskipet. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Bøkko gikk til topps på 1000, 1500, 5000 og 10.000 meter. Sverre Lunde Pedersen tok sølvet på de to korteste distansene, mens Tønsberg-løperen Fredrik van der Horst tok annenplassene på de lengste distansene.

– Håvard Bøkko var veldig solid. Han er der han skal være, slo skøytetrener Jarle Pedersen fast overfor NTB etter at mesterskapet var avsluttet søndag ettermiddag.

På sprinten var det Espen Aarnes Hvammen som gikk til topps, men også der ble det medalje på Bøkko. Han klarte sølvet foran klubbkameraten fra Hol, Christoffer Fagerli Rukke.

På kvinnesiden ble det to gullmedaljer til Ida Njåtun, på 500 og 1500 meter, mens Mari Hemmer fikk seg en skikkelig opptur med gull på de to lengste distansene, 3000 og 5000 meter.

Jarle Pedersen sa til NTB søndag at mye sykdom i det siste kom til å prege også NM enkeltdistanser. En del av løperne ble syke i forbindelse med treningssamlingen i Inzell. Noen er fortsatt ikke helt kvitt sykdomsproblemene, mens andre måtte trene mye etter sykdomsperioden, og det gikk selvsagt utover formen til NM. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2