Slik er Bjørndalens første jul som familiefar

Ole Einar Bjørndalen har tatt lærdom av fjorårets juletrening.

Feiring med familien hjemme i Norge og smartere trening. Det er Ole Einar Bjørndalens resept for en god julefeiring i år. Målet er å holde sykdom på god avstand.

– Jeg må prøve å slappe av litt bedre enn i fjor, sier veteranen til NRK.

I fjor ble han slått ut av sykdom. Det skal han i alle fall unngå i år.

– Jeg «pushet» litt for mye på trening, og da ble immunsystemet mitt litt for langt nede. Jeg må være litt flinkere på det i år og trene litt smartere, sier Bjørndalen.

Han er ganske nybakt pappa og feirer jula sammen med Darja Domratsjeva og førstefødte Xenia.

Han feiret jul i hytta på Beitostølen i fjor. Det var første gang han valgte å feire jula hjemme i gamlelandet, men det førte også til at han for første gang på 20 år ble syk i løpet av høytiden.

Tidligere er det i utlandet og i høyden han har tilbrakt juletiden, og i fjor sa 42-åringen til NRK at han angret på at han valgte jula i Norge. Men han har valgt på samme måte i år, og som nybakt pappa har han grunn til å senke skuldrene og kose seg nå.

– Jula feirer jeg til fjells, der det er gode snøforhold, sier Simostranda-løperen til NRK. Det er viktig for ham å ha ski under beina også i juledagene, men ikke for mye ...

Når Bjørndalen tar en liten juleferie, ligger han på fjerdeplass i verdenscupen. Likevel innrømmer han at toppformen er langt unna.

– Jeg er ikke i dårlig form, men formen er heller ikke veldig bra, forteller han. Bjørndalen forklarer også at han kommer til å legge inn et kort høydeopphold i Hochfilzen før VM i februar.

(©NTB)