Slalåmgutta får ny sjanse tirsdag

Slalåmspesialistene med Lars Elton Myhre i spissen får mulighet til å revansjere den svake Kitzbühel-innsatsen allerede tirsdag kveld i det tradisjonelle kveldsrennet i Schladming.

Lars Elton Myhre (Foto: HRVOJE POLAN/Afp)
Lars Elton Myhre (Foto: HRVOJE POLAN/Afp)

Ved siden av Myhre stiller Jonathan Nordbotten og Leif Kristian Haugen i dette rennet. Ingen av dem kom til mål i det noe parodiske rennet i Kitzbühel søndag, der det viste seg vanskelig å hevde seg med høyt startnummer.

– Jeg var fornøyd med starten min, men kom ikke så langt før jeg hektet. Dermed fikk jeg ikke målt meg mot de beste, sa Lars Elton Myhre, som har vist stigende form i det siste.

Han kjørte inn til 9.-plassen i Wengen forrige helg, og ble bare slått av italieneren Patrick Thaler i et FIS-renn i Wesendorf like ved Kitzbühel torsdag i forrige uke. Men i Kitzbühel-slalåmen var han maksimalt uheldig. Nå satser han alt på å reise kjerringa i det populære kveldsrennet i Schladming, der stemningen er på topp med opp mot 40.000 tilskuere.

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud var begge svært skuffet etter Kitzbühel-helgen. De stiller ikke i Schladming, men reiser til Italia for å trene i stedet. Svindal har planlagt en liten italiensk snuoperasjon, for han har forventninger til kommende helgs verdenscup i Garmisch-Partenkirchen. Der er det super G og utfor som står på programmet.

Les også: Håpløst for de norske i Kitzbühel

Slalåmkometen Truls Johansen kjører etter all sannsynlighet europacup i Zell am See tirsdag. Han var på røntgen med den vonde leggen sin, og det ble konstatert at det ikke er snakk om noe brudd eller brist, men en slagskade i muskelen. Det var den virkelige gode nyheten for norsk alpin skisport denne helgen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2