Skiyndlingen får spesialbehandling

Frida Karlsson må beskyttes i comebacket.

Frida Karlsson etter 10-kilometeren i Falun søndag. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
Frida Karlsson etter 10-kilometeren i Falun søndag. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Lørdag: Følg Ski Tour 2020 direkte på Sumo gratis med Petter Northug, Petter Skinstad og Marius Skjelbæk

Frida Karlsson er tatt ut i den svenske troppen til den kommende langrennstouren i Norge og Sverige, men kommer til å bryte underveis.

Den svenske langrennsyndlingen skal matches forsiktig også i tiden som kommer.

– Å gjennomføre hele touren vil bli en for stor belastning. Derfor skal hun kun gå de to første etappene, sier den svenske landslagslegen Magnus Oscarsson til Expressen.

Karlsson gikk verdenscupåpningen i finske Ruka i månedsskiftet november/desember, men fikk startnekt av det svenske forbundet da hun ikke besto en helsetest i starten av desember. Først i helgens renn i Falun var hun tilbake i verdenscupen.

– Vi har en plan på hvordan hun skal trene og konkurrere framover, og vi vurderer situasjonen fortløpende. I den planen ligger Lahti som neste konkurransested, sier Oscarsson.

Den svenske troppen til Ski Tour ser slik ut:

Kvinner:

Ebba Andersson, Anna Dyvik, Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Moa Molander Kristiansen, Emma Ribom, Elina Rönnlund, Jonna Sundling, Linn Svahn og Linn Sömskar.

Herrer:

Jens Burman, Martin Bergström, Calle Halfvarsson, Johan Häggström, Daniel Richardsson, Marcus Ruus, Oskar Svensson, Viktor Thorn og Karl-Johan Westberg.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2