Skiforbundet bekrefter: Kilde operert lørdag

Etter lørdagens stygge fall er Aleksander Aamodt Kilde forslått og nyoperert, men nordmannen hadde ingen brudd.

Se det dramatiske fallet i videovinduet øverst!

– Jeg er her og blir tatt hånd om av «the one and only». Lappet sammen. Tusen takk for alle meldinger. Jeg er takknemlig for all kjærligheten og støtten jeg har fått. Denne sporten kan være brutal, men jeg elsker den fortsatt.

Det skriver Kilde i en oppdatering på Instagram søndag morgen. Lørdag smalt 31-åringen i sikkerhetsgjerdet like før målseilet i Wengen. Han ble liggende, men var ved bevissthet.

Til slutt ble Kilde fraktet til et sykehus i Bern med helikopter.

Søndag morgen kom også alpinlandslaget lege, Marc Jacob Strauss, med en oppdatering på skadene til Kilde.

– Aleksander har fått skulderen ut av ledd og et kutt i leggen. Han har ingen brudd, men er forslått, sier alpinlandslagets lege Marc Jacob Strauss i en pressemelding søndag morgen. 

Noen timer senere delte også kjæresten Mikaela Shiffrin en post med tre emojier. Symbolene var et hjerte, et trist ansikt og foldede hender.

– Jeg var faktisk litt deprimert i går, jeg tenkte at dette var et beinbrudd. Jeg ble utrolig glad og lettet etter nyhetene som kom i dag. Vi kommer til å se Aamodt Kilde tilbake på ski, om det blir denne sesongen, det vet vi ikke, sier Kjetil André Aamodt under Viaplays sending søndag.

Sportssjef Claus Ryste mener i likhet med Aamodt at det var gode nyheter som kom ut søndag morgen, men det er for tidlig å si når han er tilbake.

– Det vet vi ikke. Jeg tror det er litt tidlig å mene noe om det. Det vil ta tid, men å spekulere i om det blir denne eller neste sesong, det er litt tidlig, sier Ryste under Viaplays sending. 

HENTET AV HELIKOPTER: Aleksander Aamodt Kilde ble fraktet til Bern med helikopter etter fallet. Foto: CLAUDIA GRECO
HENTET AV HELIKOPTER: Aleksander Aamodt Kilde ble fraktet til Bern med helikopter etter fallet. Foto: CLAUDIA GRECO