SKADET: Dominik Paris blir ikke å finne i løpene resten av sesongen.30-åringen har røket korsbåndet. Foto: Denis Balibouse
SKADET: Dominik Paris blir ikke å finne i løpene resten av sesongen.30-åringen har røket korsbåndet. Foto: Denis Balibouse

Sesongen over for Dominik Paris etter stygg skade

Alpinsesongen er over for fartsspesialisten Dominik Paris. Italieneren ødela korsbåndet under super-G-trening i Kirchberg tirsdag.

Den første treningsomgangen i utfor i Hahnenkammløypa i Kitzbühel ble avlyst, og dermed gjorde italienerne unna super-G-trening i Kirchberg i stedet. Der var uhellet ute for Paris, som er regjerende verdensmester i super-G.

– Sesongen min er over, dessverre. Da jeg skled nedover festet innerskien seg i noe, og korsbåndet røk. Det er ikke mye mer å si. I løpet av de nærmeste dagene skal jeg sammen med det medisinske teamet bestemme hva som skjer videre, sa 30-åringen ifølge FIS' nettsted.

Under røntgen- og MR-undersøkelsene i Kitzbühel ble det oppdaget et lite brudd øverst i leggbeinet i tillegg til korsbåndskaden i høyre kne.

– Dette er slikt vi aldri ønsker å se, sa Italias skipresident Flavio Roda til forbundets nettsted.

– Vi vil som alltid gi løperen full støtte i jobben med å komme tilbake, lovet han.

Paris vant to utforrenn på hjemmebane i Bormio i romjula og var på fjerdeplass i verdenscupen totalt. I utforcupen er han på 2.-plass. Så sent som lørdag ble han nummer to i utforrennet i Wengen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2