Leif Kristian Haugen (Foto: Armando Trovati/Ap)
Leif Kristian Haugen (Foto: Armando Trovati/Ap)

Seks klare for alpin-festen i Zagreb

Nina Løseth og fem herrealpinister skal representere Norge i verdenscuprennene i slalåm i Zagreb kommende helg.

Hvert år samler slalåmrennene i den kroatiske hovedstaden tusenvis av tilskuere på nyåret. Løseth møter resten av verdenseliten fredag, mens både Leif Kristian Haugen, Henrik Kristoffersen, Truls Johansen, Lars Elton Myhre og Jonathan Nordbotten stiller på startstreken i herrenes søndagsrenn.

– Vi har alle muligheter, men må kjempe hardt. Foreløpig har vi ingen løpere innenfor topp 30 på slalåmrankingen, og det blir en kamp framover om å komme til finaleomgangene.

– Guttene har trent godt i romjulen, men det blir nok tett igjen i Zagreb. Kristoffersen og Haugen har i år vist at de kan kjempe med de aller beste, og det gjelder å gjenta prestasjonene og heve seg enda mer, sier alpinistenes sportssjef Claus Johan Ryste.

Han ble imponert over Haugen og særlig stjerneskuddet Kristoffersen i Madonna rett før jul. Ryste gleder seg til et nytt år med flere tradisjonelle slalåmrenn på terminlista.

– Om Henrik og Leif skal få til gode plasseringer, må de gi full gass. Det er knallhard kamp i toppen i slalåm. Hundredelene teller, og presisjonen mellom portene blir viktig. Begge har bygget seg opp en porsjon selvtillit og bør ha gode muligheter til nye, gode plasseringer. I romjulen har de også vist gode takter på trening, sier Ryste. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2