Sejersted historisk med fem NM-gull

Lotte Smiseth Sejersted tok sitt femte NM-gull søndag. Det er første gang en kvinnelig alpinist tar fem gull i ett og samme mesterskap.

Lotte Smiseth Sejersted (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
Lotte Smiseth Sejersted (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

På Oppdal vant hun utfor, super-G og superkombinasjonen. I Trysil fulgte hun opp med gull i storslalåm lørdag og avsluttet med å gå til topp i søndagens avsluttende slalåm. Lørdag mottok hun også kongepokalen.

Sejersted forsvarte sin ledelse i slalåmrennet fra første omgang og var egentlig aldri i nærheten av å tape gullet i den andre omgangen. I mål var hun 1,26 sekund foran sølvvinner Annie Winquist. Bronsen gikk til Kristina Riis-Johannessen.

Det er første gang at en kvinnelig alpinist tar fem av fem mulige gull i NM. Aksel Lund Svindal gjorde det samme på herresiden i 2005.

I mennenes avsluttende slalåmrenn ledet Lars Elton Myhre etter første omgang og kunne tatt sitt tiende mesterskap. Men landslagsalpinisten fra Gjøvik måtte se seg slått av Truls Johansen. Johansen fra Nero vant med 16/100 sekund. Stortalentet Henrik Kristoffersen (16) tok bronsen, slått med 33/100 sekund.

I første omgang mente Johansen at løypa var litt for «lett», mens at han fikk en løype som passet ham bedre i finaleomgangen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2