UTE: På full fart inn i VM er Lucas Braathen (i midten) sterkt savnet av Atle Lie McGrath (t.v) og Kajsa Vickhoff Lie (t.h) på alpinlandslaget. Foto: NTB/TV 2
UTE: På full fart inn i VM er Lucas Braathen (i midten) sterkt savnet av Atle Lie McGrath (t.v) og Kajsa Vickhoff Lie (t.h) på alpinlandslaget. Foto: NTB/TV 2
Alpint-VM:

Satt ut av sjokkbeskjeden: – Skikkelig dritt

COURCHEVEL (TV 2): Lucas Braathens nærmeste på alpinlandslaget ble satt ut av beskjeden før VM.

– Det er skikkelig, skikkelig dritt, sukker Atle Lie McGrath overfor TV 2 i franske Courchevel.

VM i alpint braker løs mandag, og det er høyst usikkert om bestekameraten Lucas Braathen (22) får konkurrert.

Braathen ankom teknikklagets samling i Hinterreit med magesmerter mandag forrige uke. Dagen etter ble han operert for akutt blindtarmbetennelse.

– Det var helt forferdelig da han måtte på sykehuset og ble operert. Det kom veldig brått på. Et sjokk, egentlig, sier McGrath.

– Det kom som et sjokk, ja, istemmer fartsjentenes Kajsa Vickhoff Lie, som står Braathen nært.

– Blindtarmen... For en ubrukelig greie. Veldig synd for Lucas, sier utforstjernen Aleksander Aamodt Kilde.

I KNALLFORM: Lucas Braathen har levert kruttsterke resultater så langt i verdenscupsesongen. Foto: Gintare Karpavici / BILDBYRÅN
I KNALLFORM: Lucas Braathen har levert kruttsterke resultater så langt i verdenscupsesongen. Foto: Gintare Karpavici / BILDBYRÅN

– Jeg merket det fra dag én

Timingen kom på verst tenkelige tidspunkt.

Braathen, som heller ikke fikk med seg forrige VM grunnet skade, leder slalåmcupen i verdenscupen, og er nummer seks sammenlagt og i storslalåmcupen.

– For min del har det satt ting i perspektiv. Jeg ser hvor viktig han er i laget, og hvor mye vi savner ham som gruppe. Lucas er blant dem som lager mest lyd, og det er lett å tenke at vi kanskje trenger en pause. Men det er ikke slik det er. Man savner energien hans noe ekstremt, både på trening og rundt middagsbordet, sier McGrath, og fortsetter:

– Jeg merket det fra dag én at han ikke var med lenger. På første trening. Han bringer fram det beste i meg, både sportslig og utenfor skisporet. Uten han er det noe som mangler, forklarer 22-åringen.

Håper å rekke siste VM-øvelse

Han skryter videre av kompisens måte å takle den tunge beskjeden på.

– Timingen er møkk, og det føles ekstremt urettferdig. Men i det store bildet er han bedre enn noen gang på å se positivt på det. Han dealer mye bedre med det enn hva jeg ville gjort, sier McGrath med et skjevt smil.

Håpet er at Braathen rekker siste VM-øvelse: Slalåmen i Courchevel den 19. februar.

– Jeg tror kanskje ikke det er så ille at Lucas kommer seg hjem og får hvilt litt. Det er noe han sjeldent klarer, så jeg tror han kan bruke det til sin fordel. Det er fortsatt en måned igjen av sesongen med slalåmcup og en eventuell VM-medalje som står på spill, sier Vickhoff Lie.

– Jeg har ståltro på at han rekker det. Det står ikke på hodet hans. Stiller han til start, kommer han til levere. Jeg krysser fingra, avslutter McGrath.