UTESTENGT: Evi Sachenbacher-Stehle får ikke konkurrere på to år. Foto: AP Photo/Lee Jin-man.
UTESTENGT: Evi Sachenbacher-Stehle får ikke konkurrere på to år. Foto: AP Photo/Lee Jin-man.

Sachenbacher-Stehle og Starykh utestengt i to år

To års utestengelse for skiskytterne.

Den tyske skiskytteren Evi Sachenbacher-Stehle, som avga positiv dopingprøve under Sotsji-OL i vinter, er av sitt nasjonale forbund utestengt i to år.

Utestengelsen gjelder fra 17. februar, og 33-åringens A- og B-prøve inneholdt spor etter det forbudte stoffet Methylhexanamin. Det var under kvinnenes fellesstart at hun testet positivt og ble fratatt fjerdeplassen.

Sachenbacher-Stehle har to olympiske gull og to sølv som langrennsløper i karrieren.

UTESTENGT: Irina Starykh. AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE
UTESTENGT: Irina Starykh. AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE

Starykh fikk også to år

Også den russiske skiskytteren Jirina Starykh er av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) utelukket i to år for doping.

Det meldte IBU i en pressemelding onsdag. Straffen gjelder med virkning fra 23. desember i fjor, da Starykh ble testet utenfor konkurranse i Pokljuka. Hennes prøve viste spor etter EPO.

Starykhs positive prøve ble kjent rett før Sotsji-OL i vinter. Da var hun på sjetteplass i kvinnenes verdenscup og dermed best plasserte russiske kvinne. Starykh trakk seg som følge av dopingsaken fra Russlands OL-lag.

Også Jekaterina Jurjeva testet positivt i samme kontroll. Den tidligere verdensmesteren ble allerede i 2008 tatt for EPO-bruk og utestengt i to år. Som annen gangs dopingsynder risikerer hun livstids utelukkelse. En avgjørelse i hennes sak er ennå ikke fattet.
Jurjeva har for øvrig erklært at hun har avsluttet karrieren.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2