Røper «hemmelige» Braathen-treninger: – Overbevist om at Lucas vil konkurrere igjen neste sesong

Den greske alpinisten AJ Ginnis bekrefter at han trente med Lucas Braathen i desember. Han sier han er sikker på at nordmannen er tilbake i bakken neste vinter.

RØD LØPER: Lucas Braathen på rød løper før NRKs musikkfest P3 Gull på Økernsenteret fredag.
Foto: Annika Byrde / NTB
RØD LØPER: Lucas Braathen på rød løper før NRKs musikkfest P3 Gull på Økernsenteret fredag. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: Annika Byrde / NTB.

Se storslalåm fra Schladming på TV 2 Direkte og Play fra klokken 17.00 tirsdag. 

Den sveitsiske profilen Daniel Yule kommer nå også med avsløringer av «hemmelige» Braathen-økter.

– Jeg vet at Lucas har gjennomført noen treningsøkter med grekeren AJ Ginnis og briten Charlie Raposo de siste ukene. Hvis jeg hadde avsluttet karrieren min, ville jeg absolutt ikke trent bare tre måneder senere. Og jeg tror ikke Braathen trener bare for moro skyld. Jeg vil vedde mye på at han kommer til å kjøre igjen neste vinter, sier han til Blick.

Den sveitsiske avisen har fulgt opp Yules påstander og snakket med greske Ginnis. Mannen som tok VM-sølv i slalåm forrige vinter tror Braathen vil gjøre comeback.

– Lucas trente med meg i østerrikske Hinterreit i desember før nattslalåmen i Madonna di Campiglio. Han gjorde et veldig sterkt inntrykk på meg. Jeg er derfor overbevist om at Lucas vil konkurrere igjen neste sesong, sa Ginnis.

Avkrefter ryktene

Eks-alpinistens far, Bjørn Braathen, begrunner imidlertid treningsøktene med å være jobb for skifabrikanten Atomic.

– Det er kjent at Lucas har oppgaver for Atomic med å utvikle å teste blant annet racingski. Test av racingski foregår naturligvis i løype og må være så likt en vanlig treningsøkt som mulig for at det skal ha verdi, skriver han i en SMS til NTB og fortsetter:

– Det er riktig at Lucas har hatt testdager sammen med verdenscuputøvere. Dette er av praktiske årsaker for å minimere ressursbruk. Alle økter har foregått i området rundt Atomic-fabrikken. Hovedsakelig har de foregått i Reiteralm.

La opp

Braathen opplyser at sønnen også vil gjennomføre flere testperioder i februar, da samarbeidet med Atomic fortsetter.

I oktober slapp Braathen sjokkbeskjeden om at han hadde gjort sitt som elitealpinist. Nyheten kom etter en langvarig konflikt med Norges Skiforbund.

Blick skal således ha det til at Hokksund-gutten ikke kommer til å gjøre comeback for Norge, men for Brasil ettersom han er halvt brasiliansk.

(©NTB)