Røisland tok bronse i X Games

Mons Røisland (21) skulle egentlig ikke kjøre slopestylefinalen i Aspen. Da han likevel fikk sjansen slo han til med bronsemedalje.

BRONSE: Mons Røisland tok sin andre X Games-bronse i Aspen i kveld. Foto: Process Films.
BRONSE: Mons Røisland tok sin andre X Games-bronse i Aspen i kveld. Foto: Process Films.

21-åringen fra Bærum klinte til i sitt første av tre forsøk, og ble belønnet med 91,33 poeng.

Det så lenge ut til å kunne være et gullrun, men i det tredje forsøket vartet den finske unggutten Rene Rinnekangas opp med fantastisk kjøring og 94 poeng.

I siste run leverte imidlertid kanadiske Mark McMorris akkurat like sterkt som han pleier under press, og innkasserte hele 96 poeng fra dommerne. Det holdt til hans åttende X Games-gull, mens Røisland tok bronsen.

– Det var en ubeskrivelig følelse å lande et sånt run i X Games, når jeg i utgangspunktet ikke kvalifiserte meg inn i første runde. Det var rett og slett ikke noe å tape – bare leke, ha det gøy og dra på så hardt man bare kan, sier en fornøyd Mons Røisland i en pressemelding.

Fra reserve til bronse

Det var nordmannens andre X Games-medalje i Aspen. Begge i samme valør, og den første tok han i 2016.

– Det er andre gang i slopestyle jeg får bronse, og hele familien er her nok en gang. Det er veldig kult å dele den gleden med dem, se dem i bunn når jeg lander, og se hvor glade alle blir, legger han til.

Da dagen startet var det lite som tydet på at Røisland skulle ta X Games-medalje. Han gjorde det for svakt i kvalifiseringen, men forfall fra Chris Corning og Yuki Kadono gjorde at nordmannen fikk finalebillett. Det endte med jubel for Røisland.

21-åringen var eneste nordmann i finalen, etter at verken Ståle Sandbech eller Fridtjof Sæther Tischendorf kom seg videre fra fredagens kvalifisering.

Femteplass til Norendal

Tidligere på dagen ble Silje Norendal nummer fem i kvinneklassen. Gullet gikk til 17 år gamle Zoi Sadowski-Synnott fra Australia.

Norendal fikk 80 poeng i sitt første av tre forsøk i Colorado. Det holdt ikke til å sikre 25-åringens femte medalje i X Games.

Seieren gikk til tenåringen Sadowski-Synnott. Hun fikk 91 poeng i den tredje omgangen, og det skilte bare 0,34 poeng ned til sølvvinner Hailey Langland.

Norendal ble tildelt 77,33 poeng i annen omgang, mens hun ikke klarte å lande i sitt tredje forsøk. Dermed ble det femteplass. Hun lå på medaljeplass etter én av tre omganger, men bedre prestasjoner av både Langland og den canadiske veteranen Spencer O'Brien skjøv Norendal nedover listen.

Norendal har fire X Games-gull i karrieren, tre i slopestyle og ett i Big Air. Det forrige kom på Hafjell i 2017.

(©NTB/TV 2)