Riiber sikret historisk triumf etter intenst nervedrama

Jarl Magnus Riiber er tidenes mestvinnende kombinertløper - og årets sammenlagtvinner i verdenscupen.

Søndag vant Jarl Magnus Riiber kombinertrennet i tyske Schonach.

Det var kombinertstjernens 49. seier, hvilket gjør at han går passerer finske Hannu Manninen, og er tidenes mestvinnende kombinertløper.

– Det er helt sykt! Jeg trodde egentlig ikke det var mulig da jeg startet karrieren min. Manninens 48 seire virket uoppnåelig, sier Riiber til Viaplay.

Seieren sikret også Riiber sin fjerde strake strake sammenlagtseier i verdenscupen.

Riibers 107,5 meter lange svev sørget for at han startet 28 sekunder før utfordreren til sammenlagttittelen, østerrikske Johannes Lamparter.

Han gjorde det imidlertid ikke enkelt for Riiber. Lamparter spiste gradvis inn forspranget til sin norske rival, og de to gikk de siste og svært nervepirrende kilometerne i samlet tet.

Like før oppløpet viste Riiber muskler, og rykket i fra Lamparter.

– Jeg slipper ham innpå for å ha noe å gå med på den siste runden. Jeg fikk løpet dit jeg ville, hvor det gikk sakte. Så vet jeg at jeg har en bra avslutning, sier Riiber til Viaplay. Han vant til slutt med fire sekunder.

24-åringen får dermed en hyggelig avslutning på det som har vært en varierende sesong. Beijing-OL ble nemlig en nedtur preget av koronasykdom for kombinertstjernen. Riiber har imidlertid levert en imponerende verdenscupsesong, som ble kronet med søndagens historiske triumf.

– OL er allerede glemt. Å komme tilbake og ta fem på rad etter korona, og å slå Lamparter på målstreken smaker bedre enn alt, sier Riiber til Viaplay.

Jørgen Graabak ble nummer fire.

Saken oppdateres!