Finske Ilkka Herola (t.v.), Jarl Magnus Riiber, som vant, og Espen Bjørnstad. Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Finske Ilkka Herola (t.v.), Jarl Magnus Riiber, som vant, og Espen Bjørnstad. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Riiber fortsatte seiersmarsjen

Jarl Magnus Riiber (21) tok sin 11. verdenscupseier for sesongen da han spurtet inn til seier i kombinertrennet i Holmenkollen. Espen Bjørnstad ble nummer tre.

Riiber gikk ut 52 sekunder bak teten i langrennet. Allerede etter 2,5 kilometer var forspranget spist opp, og det luktet en ny verdenscupseier for den suverene nordmannen.

Han fikk det ikke til å stemme i hoppdelen av Kollen-kombinerten, men 21-åringen har i vinter gjentatte ganger vist at han kan kompensere for middels hopping med knallgode langrenn.

– Jeg ble litt overrasket over at vi hentet inn gruppa foran så tidlig. Da var det bare å prøve å spare litt krefter, sa Riiber til NRK etter løpet.

Også Jens Lurås Oftebro og Espen Bjørnstad var med i det ni mann store feltet, som ikke holdt spesielt høyt tempo. Da 2500 meter gjensto var det de samme ni som kjempet i front. Mot slutten satte finske Ilkka Herola opp tempoet, men klarte ikke riste av seg Riiber.

– Han (Herola) gikk fryktelig fort på tredjerunden, og man fikk det allerede da. Men jeg hentet meg inn ganske bra i utforkjøringene. Da forsto jeg at jeg kan henge på helt inn og avgjøre det på slutten.

Og det var nettopp det som skjedde. Den norsk-finske duoen kom side om side inn på oppløpet, men finnen hadde lite å stille opp med i spurten mot Riiber. Dermed var Riibers ellevte verdenscupseier denne sesongen i boks.

Spurtsterk

Det hadde han helt rett i. Etter 2,5 kilometer hadde Riiber tatt igjen det han tapte i hoppbakken og var med i et samlet felt i front. Også Jens Lurås Oftebro og Espen Bjørnstad var med i det ni mann store feltet, som ikke holdt spesielt høyt tempo.

Da 2,5 km gjensto var det de samme ni som kjempet i front. Mot slutten satte finske Ilkka Herola opp tempoet, men klarte ikke riste av seg Riiber. Også Oftebro fikk fart på skiene og hengte seg på kampen om pallen, men klarte ikke henge med den norsk-finske duoen.

Mot oppløpet kom de to side om side, men finnen hadde lite å stille opp med i spurten mot Riiber. Bjørnstad leverte en sterk avslutning og ble nummer tre. Han var i mål 7,8 sekunder bak Riiber.

Moans farvel

Jens Lurås Oftebro imponerte også, og gikk i mål som nummer seks. Han ble slått med 21,5 sekunder.

Magnus Moan gikk lørdag sitt 244. og aller siste verdenscuprenn. Han takket av med en 42.-plass. Trønderen havnet 4.30,4 minutter bak sin landsmann.

Riiber har allerede avgjort verdenscupen. Det gjorde han da han tok sin tiende seier for sesongen i tyske Klingenthal 3. februar. Med det ble han første norske sammenlagtvinner på 20 år.

I VM tok han også et etterlengtet gull da han ble første norske individuelle verdensmester i kombinert siden 2001.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2