RYKKET: Vinzenz Geiger (i midten) vant foran Johanes Lamparter og Jarl Mangus Riiber. Foto: Andreas Schaad / AP Photo
RYKKET: Vinzenz Geiger (i midten) vant foran Johanes Lamparter og Jarl Mangus Riiber. Foto: Andreas Schaad / AP Photo

Riiber beste norske på tredjeplass

Jarl Magnus Riiber har vært overlegen denne sesongen, men lørdag ble det kun tredjeplass på 25-åringen.

Jarl Magnus Riiber (25) og de norske kombinertgutta måtte se seg slått av tyske Vinvenz Geiger på lørdagens kombinert i Ramsau.

Østerrikske Johannes Lamparter knep andreplassen foran Riiber.

– Jeg følte meg ikke helt på topp i dag. Jeg hadde kanskje ikke hentet meg helt inn etter rennet i går. Det blir fint med en liten pause nå, og så skal jeg sørge for å komme i form igjen til rennene i Otepää på nyåret, sier Riiber i intervju med arrangøren.

Riiber leverte godt i hoppbakken tidligere lørdag og gikk ut først fra start, men ble hentet inn igjen av gruppa bak i langrennssporet.

Geiger hadde en stor jobb foran seg før langrennsbiten. Tyskeren var helt nede på 14. plass og startet over minuttet bak Riiber. Forspranget var likevel tatt igjen allerede etter 7.5 kilometer.

Da rykket tyskeren i fra, og gikk først over målstreken.

– Det var en perfekt måte å avslutte 2022. Jeg hoppet ikke perfekt, men jeg er i god langrennsform og hadde ypperlige ski. Da gikk det veldig fort, sier tyskeren.

Jørgen Graabak ble nummer fire, mens Jens Lurås Oftebro ble nummer fem.

Riiber har vært i kanonform så langt denne sesongen og leder verdenscupen overlegent. Han vant fredagens kombinert, men lørdag leverte Riiber ikke på det nivået han vanligvis viser.