Razzoli vant, Svindal endte på 17. plass

OL-mester Giuliano Razzoli fra Italia vant verdenscupfinalen i slalåm, mens Aksel Lund Svindal kjørte inn til 17.-plassen.

Giuliano Razzol (Foto: CHRISTIAN HARTMANN/Reuters)
Giuliano Razzol (Foto: CHRISTIAN HARTMANN/Reuters)

Razzoli slo østerrikeren Mario Matt, som ledet etter første omgang, med tre hundredeler. Han sikret seg sin andre seier i verdenscupen, men i og med at han også har seieren i slalåm fra OL i Vancouver i fjor, viste han seg nok en gang som en løper for de aller største anledninger.

Svindal valgte å kjøre slalåmfinalen i et forsøk på å sikre seg tredjeplassen i den totale verdenscupen. Dersom han hadde kjørt inn til en plass blant de 15 beste og sikret verdenscuppoeng, ville han klart det.

Nordmannen kjørte en veldig bra første omgang og lå på 14.-plass, men i tåkehavet i finaleomgangen klarte han ikke å holde den plasseringen. Han falt tilbake på resultatlisten og endte uten verdenscuppoeng.

I slalåmcupen gikk seieren til Ivica Kostelic fra Kroatia, som endte på 18.-plass i lørdagens renn, og som heller ikke fikk verdenscuppoeng. Kostelic er også totalvinner i verdenscupen, men det har vært klart en stund.

Norge hadde to løpere kvalifisert til verdenscupfinalen for menn i år. Aksel Lund Svindal klarte en tredjeplass i utfor, mens Kjetil Jansrud aldri fikk kjørt, for storslalåm for menn, den eneste disiplinen han kunne kjøre, ble avlyst. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2