Raser etter fall: – Jeg er forbanna nå

Falt fra sjelden mulighet. – Det er håpløst, sier Håkonsen Ous.

Amalie Håkonsen Ous falt fra finalemulighetene på Lillehammer. 26-åringen viste lovende takter i prologen, men i kvartfinale-heatet sa det bom stopp etter et irriterende uhell.

– Det er håpløst. Jeg er forbanna nå. Jeg gjorde en bra prolog, men får ikke vist meg frem i heatene. Jeg føler jeg går på innersvingen, også kommer hun oppå meg og går på skiene mine.

Tiril Udnes Weng sørget uansett for en god dag for de norske med en sterk tredjeplass i finalen. Emma Ribom vant foran lagvenninnen Maja Dahlqvist.

Se kvartfinale-fallet i videovinduet øverst!

Håkonsen Ous, som er juniorverdensmesteren fra 2016, er ikke imponert over måten sveitsiske Lea Fischer løste situasjonen i kvartfinalen på.

– Hva kan jeg gjøre? Hun kan ikke gå så tett. Det er så hodeløst. Hun stresser så jævlig. Det er så surt, for jeg følte det var min dag i dag, sier Ous som ble nummer fire på prologen.

Fikk drømmen knust - tordner mot konkurrent

– Det er utrolig kjedelig. Det er disse sjansene her man må ta. Jeg fikk vist meg frem på prologen, og følte meg god nok til semifinaleplass.

– Kunne du gjort noe annerledes?

– Jeg kunne lagt meg annerledes, men jeg kunne ikke gjort noe annerledes akkurat der og da. Jeg tar innersvingen. Men det er alltid en risiko å ligge bak der. Hun går helt hodeløst.

SINT: Amalie Håkonsen Ous endte sist i sitt kvartfinale-heat etter fallet..
Foto: Heiko Junge / NTB
SINT: Amalie Håkonsen Ous endte sist i sitt kvartfinale-heat etter fallet.. Foto: Heiko Junge / NTB

TV 2s langrennsekspert mener likevel Håkonsen Ous kunne løst situasjonen bedre.

– Det var litt urutinert. Man må være litt mer forsiktig, hun slipper nok skien litt langt ut til venstre i skyvet, slik at det er mulig å tråkke på den, sier TV 2s langrennsekspert Petter Northug jr.

– Det hadde vært spennende å se henne videre. Hun så veldig frisk ut, sier Northug.

Fallet førte også til at finske Krista Parmäkoski fikk løpet langt på vei ødelagt.

I semifinalen var det Lotta Udnes Weng som falt fra finaleplass. Hun var med helt i teten etter et godt løp, men falt kort tid før mål.