Sølv til Eldar Rønning (t.v), gull til Matti Heikkien og bronsje til Martin Sundby Johnsrud (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Sølv til Eldar Rønning (t.v), gull til Matti Heikkien og bronsje til Martin Sundby Johnsrud (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Pallkameratene drømmer om stafettgull

Medaljene har gitt mersmak for Eldar Rønning (28) og Martin Johnsrud Sundby (26).

Det gikk mange tanker gjennom hodene til sølv- og bronseguttene Eldar Rønning (28) og Martin Johnsrud Sundby (26) under tirsdagskveldens medaljeseremoni i Oslo sentrum. Kanskje kan de klatre helt opp neste gang?

Fredag er det nemlig stafett på gang. Rønning ble vraket fra laget i OL i fjor. Johnsrud Sundby ønsker å ta gull etter 2.-plassen bak Sverige i OL.

- Mulighetene er gode. Mye avgjøres på de to første etappene som jeg og Eldar skal gå, og stafetten er det store målet. Vi får bruke tiden fram dit på best mulig vis. Det er fortsatt mye som skal skje, men selv om det er slitsomt, gir det masse energi, sa Johnsrud Sundby.

- Jeg tror at sjansen for gull er fullt til stede. Men alt skal klaffe, og vi skal kjempe alt vi kan, sa Rønning etter at 15-kilometeren i klassisk stil ble kronet med edelt metall foran en stor folkemengde midt i Norges hovedstad.

- Det finske nasjonalsangen er fin den, og jeg fikk det litt i øynene, sa en rørt Rønning. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2