Ingrid Landmark Tandrevold var i ledelsen, men en bom på stående gjorde at pallen glapp. Foto: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN
Ingrid Landmark Tandrevold var i ledelsen, men en bom på stående gjorde at pallen glapp. Foto: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Pallen glapp for Tandrevold: – Jeg ble litt for ivrig

Ingrid Landmark Tandrevold beste norske med 6. plass på sprinten.

Se jaktstart fra Kontiolahti søndag fra kl.12.10 på TV 2 Direkte og Play!

Tandrevold ledet med 1,8 sekunder etter feilfri første skyting.

På stående ble det en bom og Tandrevold måtte dermed ut i strafferunde.

– Jeg ble litt for ivrig, og jeg er ganske sikker på at det var en bom litt til venstre. Det kom en liten bom, men jeg kan ikke forvente å treffe alle blinkene hver gang, sier Tandrevold til TV 2.

Hun gikk ut til en foreløpig 6. plass, 23,9 sekunder bak østerrikske Lisa Theresa Hauser i ledelsen.

Tandrevold gikk inn på tidelen likt med tyske Denise Herrmann-Wick og tok dermed en delt 6. plass, 31,6 sekunder bak vinner Hauser.

– Jeg er uansett veldig fornøyd, jeg har et godt utgangspunkt før i morgen. Jeg har hatt mange dårlige erfaringer på sprint, så det var godt med en bra sprint, sier Tandrevold.

– Å bli nummer seks med en bom er bra, og 31 sekunder frem til Hauser er bare en strafferunde så er det kontakt. Hun har åpnet vanvittig bra og skyter så godt om dagen. Det er imponerende det Ingrid gjør nå, sier TV 2s skiskytingsekspert Ole Einar Bjørndalen.

Lien topp ti

Ida Lien fikk en bom på den liggende skytingen, men leverte feilfritt på stående. Hun ender som nummer ti.

– Det var nesten så jeg ikke trodde det selv, jeg måtte dobbeltsjekke. Men da hadde de dratt opp skiva, så da ble jeg litt usikker likevel. Men ja, det var veldig deilig å fylle på stående, sier Lien.

Ida Lien ble topp ti på lørdagens sprint. Foto: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN
Ida Lien ble topp ti på lørdagens sprint. Foto: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Emilie Kalkenberg skjøt feilfritt, men manglet litt på langrennsfarten og ble nummer 15.

– Jeg er skikkelig fornøyd med jobben jeg gjør på skytebanen i dag, sier Kalkenberg.

Karoline Knotten startet med en god og feilfri liggende skyting, men fikk to bom på stående. Hun ender på 32. plass, minuttet bak Hauser.

– Det var veldig god laginnsats i dag, så det er bare å skru på TV i morgen, for jeg tror det kommer til å bli et morsomt renn. Så jeg er veldig stolt av det vi fikk til i dag, sier Tandrevold.

Falt fra finalemulighet: Nei, nei, nei!

To bom ble det også på Ragnhild Femsteinevik, en på hver skyting, som ender som nummer 28. Karoline Erdal blir nummer 62.

Öberg-søstrene skjøt seg bort

To av de største favorittene, søstrene Hanna og Elvira Öberg fikk begge totalt tre strafferunder og skjøt seg dermed bort fra seierskampen.

Men mens Öberg-søstrene skjøt seg bort, ble det feilfritt på standplass for svenske Linn Persson som tok 3. plassen. Italienske Liza Vittozzi ble nummer to.