TIL TOPPS: Silje Opseth kunne juble for mandagens verdenscuprenn på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB
TIL TOPPS: Silje Opseth kunne juble for mandagens verdenscuprenn på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB

Opseth-seier i Raw Air: – Litt sjokkert

Silje Opseth slo tilbake etter en tung periode og vant Raw Air-rennet i hopp på Lillehammer mandag.

Holeværingen-hopperen var nummer sju etter første omgang etter et hopp på 116,5 meter. I finaleomgangen fulgte hun opp med formidable 131 meter. Det klarte ingen å matche.

– Jeg er egentlig litt sjokkert over det som akkurat skjedde, sier hun til TV 2.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det var en sykt digg følelse. Jeg liker Lillehammer, og jeg vet at jeg kan hoppe bra her, men fy søren! Dette smakte godt nå, fortsetter Opseth.

Tyske Selina Freitag fulgte nærmest. Hun var slått med seks tideler.

Dette hoppet sikret seieren for Opseth

– Jeg føler at jeg klarte å jobbe konstruktivt og ha fokus på det jeg får gjort noe med, og det er tydelig at det lønner seg. Det var skikkelig godt med denne seieren her. Den satt langt inne, men nå er jeg bare sykt glad, sier Opseth.

– Dette er en av de bedre seierne, tilføyer hun.

23-åringen har en tøff periode bak seg. Mandagens seier var hennes fjerde i verdenscupen denne sesongen. De tre første kom tidlig på sesongen, og i etterkant har Opseth slitt med å finne formen.

Det nylig avsluttede Planica-VM ble således ingen god opplevelse. I etterkant beskrev Holeværingen-hopperen opplevelsen som en fiasko. I et intervju under NTB slaktet hun også egen sesong og varslet en nådeløs evaluering etter at sesongen er over.

SEIRET: Silje Opseth var nummer sju etter første omgang, men vant til slutt. Foto: Geir Olsen / NTB
SEIRET: Silje Opseth var nummer sju etter første omgang, men vant til slutt. Foto: Geir Olsen / NTB

Mandag var 23-åringen tilbake på toppen av seierspallen.

– Det er en teknisk bit også, men det er mest på grunn av selvtilliten. Når hun kommer hjem, ligger ganske godt an til å bli topp 15 og komme til Vikersund og det er litt oppdrift på trening, tror jeg det skjer noe, sier landslagstrener Christian Meyer til TV 2.

– På frokosten så det ut som hun hadde troen. Hun har jobbet bra den siste uken, men hun fikk det ikke maks ut i Kollen. Det var ett bra hopp der, men her kom det flere, fortsetter Meyer.

FORNØYD: Seieren smakte godt for Silje Opseth. Foto: Geir Olsen / NTB
FORNØYD: Seieren smakte godt for Silje Opseth. Foto: Geir Olsen / NTB

Kvandal trøblet

Eirin Maria Kvandal gjorde et solid førstehopp på 124 meter og ledet foran finaleomgangen i mandagens renn. Der maktet hun ikke helt å følge opp. 119,5 meter holdt til sjuendeplass.

Mosjøen-jenta satte ikke nedslag i landingen i noen av sine hopp og ble trukket av stildommerne for det. Landslagstrener Christian Meyer ba også om redusert fart for Kvandal foran finalehoppet. Det ble gjort for å gi landslagshopperen trygghet.

Kvandal har nesten to års skademareritt bak seg etter et stygt fall i februar i 2021.

Anna Odine Strøm var nummer seks etter første omgang på Lillehammer mandag, men klarte ikke følge opp. 118,5 meter ga en litt skuffende tolvteplass.

Nedtur for Lundby

Maren Lundby hadde store forventninger til rennene i Lysgårdsbakken, der hun har lagt ned et stort antall treningshopp. 112,5 meter i første omgang var imidlertid et stykke unna det hoppdronningen fra Bøverbru hadde håpet på.

I annen omgang ble det 113 meter. Dermed endte hun dagen på 14. plass.

Thea Minyan Bjørseth fikk store problemer i sitt førstehopp. 95,5 meter var langt unna hennes toppnivå og endte opp med å koste henne finaleomgangen. Lensbygda-hopperen endte på en skuffende 32. plass.

Nora Midtsundstad lyktes heller ikke på Lillehammer. Hun landet på svake 91 meter og måtte i likhet med Bjørseth se langt etter å hoppe finaleomgangen.