Filip Fjeld Andersen (22) med pallplass i verdenscupen i Kontiolahti. Foto: VESA MOILANEN
Filip Fjeld Andersen (22) med pallplass i verdenscupen i Kontiolahti. Foto: VESA MOILANEN

OL-reservene skinte i Bø-brødrenes fravær – Andersen på pallen i Finland

Filip Fjeld Andersen (22) på andreplass i verdenscupen i Kontiolahti.

Mens Vetle Sjåstad Christiansen og Sturla Holm Lægreid trøblet, gjorde Filip Fjeld Andersen jobben på sprinten i Kontiolahti i Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø sitt fravær.

Med feilfri skyting gikk OL-reserven ut 23,2 sekunder bak vinner Quentin Fillon Maillet etter stående.

Andersen gikk en svært god sisterunde og kom i mål 18,3 sekunder bak franskmannen. Det holdt til en andreplass og karrierebeste for 22-åringen som ble nummer tre under verdenscupen i Frankrike i desember.

– En fantastisk sisterunde, konkluderte NRKs ekspert Ola Lunde.

– Det betyr veldig mye. Det er kult å vise at vi på rekruttlaget er gode nok for topplasseringer i verdenscupen. Det viser hvor stor bredde det er i norsk skiskyting om dagen, sier Andersen til NRK.

Bakken på fjerdeplass

En god jobb gjorde også OL-reserve Sivert Bakken som med én bom gikk i mål til en foreløpig tredjeplass, men ble skjøvet til fjerdeplass av lagkamerat Andersen.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er karrierebeste, og jeg klatrer nærmere og nærmere pallen for hvert renn som går. Litt irriterende med fjerdeplass, men alt i alt veldig fornøyd, sier Bakken.

Tyske Johannes Kühn tok tredjeplassen.

Verken Sjåstad Christiansen eller Lægreid fikk det til å stemme på standplass og endte med tre bom hver. Sistnevnte ble nummer 22, mens Sjåstad Christiansen ble 24.

Det har vært to gode dager for Andersen og Bakken i Kontiolahti. Fredag vant de, sammen med Sjåstad Christiansen og Lægreid, herrenes stafett.