Ny norsk skiskytternedtur: Fourcade fortsatte seiersrekken

Tredobbelt verdensmester Martin Fourcade (23) fortsatte i verdenscupfinalen der han slapp i skiskytter-VM – med seier.

Fourcade (Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX/Ap)
Fourcade (Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX/Ap)

Franskmannen suste inn til sesongens sjuende og karrierens 13. verdenscuptriumf etter perfekt skyting på sprinten i russiske Khanty-Mansijsk fredag. Etter å ha holdt stor fart i løypa fram til annen skyteserie, gikk det tråere på siste runde. Likevel holdt det til seier med 5,3 sekunder over toer Arnd Peiffer fra Tyskland.

Fourcade skjøt sesongens tredje fulle hus. Forrige kom på sprint i Anterselva før VM, men da holdt det bare til tredjeplass. I fjor tok 23-åringen karrierens første VM-gull nettopp i Sibir. Han ble verdensmester på sprint, jaktstart og fellesstart under årets VM i tyske Ruhpolding.

Franskmannen har vunnet fem av de siste sju individuelle rennene i verdenscupen og er utvilsomt verdens beste skiskytter i øyeblikket.

Les også: Les TV 2-ekspertens knusende VM-dom over skiskytterne

Også de mannlige norske skiskytterne fortsatte der de slapp i VM – med bom, bom og atter bom på standplass. Emil Hegle Svendsen ble best av de norske på femteplass etter ett bomskudd på stående skyting. Tarjei Bø fulgte like bak på sjetteplass, også han med ett bomskudd på stående.

De øvrige nordmennene, inkludert Ole Einar Bjørndalen som bommet tre ganger og ble fragått med over to minutter, endte langt nede på resultatlisten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2