Northug stengte verden ute

Petter Northug kjører beinhardt i høyden om dagen. Om ikke lenge kommer også fakta rundt promillekjøringen på bordet.

MOTIVERT: Petter Northug satser hardt for å reise seg etter en svært tung start på 2014. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
MOTIVERT: Petter Northug satser hardt for å reise seg etter en svært tung start på 2014. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Jeg måtte stenge verden ute. De nærmeste rundt meg hjalp til å holde aviser, TV og alt annet på avstand. Jeg fikk ikke med meg så mye av det som ble sagt, ment og skrevet. Jeg måtte bearbeide det som hadde skjedd, og det gjorde jeg med treningsskoene på, sier Northug til Vi Menn.

I april krasjet Northug bilen nær bostedet sitt. Det er ventet at han får en ubetinget straff når saken kommer opp.

Det mest sannsynlige er at han soner med fotlenke etter at kommende sesong er over.

Har langt i fra gitt opp Tour de Ski-seier
Northug trener nå i høyden og ser sterkere ut enn på lenge. Falun-VM er det store målet.

– Og mange tror visst at jeg har gitt opp å vinne Tour de Ski, men det er ikke tilfelle. Jeg har hatt topptider opp den bakken tidligere. Så hvis jeg har en maks dag og lette bein, anser jeg det som mulig for meg å vinne, sier 28-åringen.

Om VM i Falun sier Northug at det bare er gull som gjelder.

– Det er VM på den optimale bortebane. Sverige. Falun. Ta gullet foran tusenvis av gule og blå flagg… Jeg gleder meg som en unge!

Lar ikke de mange meningene gå innpå seg
– Når folk mister troa på deg og sier det er slutt, vil du gjerne bevise at de tar feil. Men min største motivasjon er faktisk å bevise for meg selv at jeg kan stå på toppen av en seierspall igjen. At jeg har noe der å gjøre. Folk må få mene hva de vil, det har alltid vært delte meninger om meg, helt siden jeg slo gjennom som skiløper. Det kan jeg rett og slett ikke la gå inn på meg, forteller Northug videre.

– For mange ting å stille opp på
I vår og i tiden etter fyllekjøringen, ble det spekulert i om Petter Northug kom til å gjøre comeback på landslaget. I Vi Menn forklarer skikongen hvorfor han til slutt sa nei.

– Det er rett og slett for mange oppgaver som følger med det å være på et landslag. For mange ting en må stille opp på, særlig utenfor trening og konkurranser. Når jeg står utenfor, er jeg mer herre over egen timeplan. Jeg kan bestemme selv hva jeg mener er best for meg, med tanke på å prestere til vinteren. Jeg kan i større grad ta de valgene som sørger for trivsel i hverdagen, både med og uten trening.

(TV 2/©NTB)

Les alt om Northug-saken her!

Mer innhold fra TV 2