Northug slipper straff etter medianekt

Petter Northug forklarte seg mandag for landslagssjef Vidar Løfshus, men helgens uheldige mediehåndtering får ingen umiddelbare konsekvenser.

BARE NUMMER TO OG TRE PÅ PALLEN: Finn Hågen Krogh og Ronny Fredrik Ansnes stilte opp, mens Petter Northug glimret med sitt fravær. (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
BARE NUMMER TO OG TRE PÅ PALLEN: Finn Hågen Krogh og Ronny Fredrik Ansnes stilte opp, mens Petter Northug glimret med sitt fravær. (Foto: Alley, Ned/Scanpix)

– Jeg har snakket med Petter og senere har jeg hatt oppklarende telefonmøte med John Northug, Otto Ulseth og Trond Nystad, der vi gikk gjennom helgens episoder i Granåsen. Det var helt klart uheldig mediehåndtering, men gjort er gjort og spist er spist, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

LES OGSÅ: Ingen Northug på premieutdelingen: – Det var en misforståelse

Petter Northug gikk tre norgescuprenn i Granåsen, men nektet å uttale seg til mediene som var møtt fram. Søndag droppet han å stille til premieseremoni etter å ha vunnet 10-kilometeren.

– Problemet er at vi ikke har hatt noe medieopplegg for Petter i nasjonale renn. Vi bør kvalitetssikre det i enda større grad. Vi bør ha et opplegg som det blir informert om på forhånd, mente Løfshus.

– Petter ønsker å fortsette samarbeid med Otto Ulseth, men det blir en utfordring framover å få Petter mer involvert i det som omhandler mediene. Otto er den helt klare sjefen på disse spørsmålene, men Petter bør involvere seg litt mer i mediearbeidet. Otto kan faget, men Petter bør ytre sine egne meninger mer, sa Løfshus. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2