Northugs promilleprøve klar

Politiet har fått resultatet av Petter Northugs blodprøve etter trafikkulykken for en drøy uke siden, men vil ikke si hvor høy promille skistjernen hadde.

KLAR: Northugs promilletest er klar. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KLAR: Northugs promilletest er klar. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Les alt om Northug-saken her

I en pressemelding mandag viser politiet bare til at der tidligere har bekreftet at innrømmet å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

Politiadvokat Monica Grøtte Estenstad i Sør-Trøndelag politidistrikt sier etterforskningen av saken ikke er avsluttet ennå.

Advokaten gir ingen kommentarer
Northug vil bli informert om promilleresultatet via sin advokat Rasmus Brodtkorp.

– Vi har ingen kommentar. Jeg har en dialog med min klient og med politiet, og vil ikke kommentere dette ytterligere, sier Rasmus Brodtkorp til adressa.no. 

Northug krasjet den sponsede Audi-en sin, stakk av fra stedet og forlot passasjeren sin etter å ha kjørt til fylla natt til søndag for en drøy uke siden.

Kort tid etterpå ble han pågrepet hjemme av politi som hadde sporet ham opp.

– Lei meg og skuffet
Til TV 2 uttalte en angrende Northug i etterkant at han var forberedt på å sone straffen han eventuelt ville få for fyllekjøringen.

– Det har vært et tøft døgn. Det har vært hardt. Jeg er lei meg og skuffet over det jeg har gjort, og de jeg har skuffet som står meg nærmest. Det en veldig tøff tid for meg, sa langrensstjernen til TV 2.

– Jeg skjønte alvoret først dagen etterpå. Da jeg kom til meg selv på søndagen begynte det å synke inn, og jeg skjønte hva jeg hadde gjort, mente en angrende Northug.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2