Norske Ine (20) hentet med helikopter etter stygt fall i junior-VM

Alpintalentet Ine Haugland fraktet til sykehus.

Ine Haugland fikk en forferdelig start på junior-VM i alpint i St. Anton da hun falt og måtte bli hentet med helikopter under utforrennet torsdag.

Haugland ble undersøkt på sykehuset, og ser ut til å ha sluppet med skrekken.

– Ut fra første legesjekk skal det ikke være noe som er røket. Ine er sendt til hotellet, og så må vi se utviklingen utover kvelden, sier sportssjef for det norske alpinlandslaget, Claus Ryste, til NTB torsdag ettermiddag.

Haugland startet som nummer én i VM-rennet og kom seg et godt stykke ned i løypa før hun fikk problemer. Ungjenta kom bakpå over en kul og fikk en rotasjon som sendte henne på baken nedover blankisen i den østerrikske utforløypa.

LASTES PÅ BÅRE: Ine Haugland. Foto: Skjermdump FIS / YouTube
LASTES PÅ BÅRE: Ine Haugland. Foto: Skjermdump FIS / YouTube

20-åringen gikk i sikkerhetsnettet og ble liggende i over 15 minutter før hun ble hentet med helikopter. Haugland var da ved bevissthet, satt oppe og beveget seg.

Etter over en halvtimes pause startet VM-utforen opp igjen, og det ble norsk jubel.

Pernille Dyrstad Lydersen imponerte stort da hun kjørte ned til 3.-plass.

Lydersen kjørte fra startnummer 16 ned til tredje beste tid, 35 hundredels sekund bak den nå nybakte verdensmesteren Stefanie Grob fra Sveits. Italienske Vicky Bernardi tok sølvet.

19-åringen Lydersen hadde fra før en 15.-plass som beste resultat i junior-VM fra fjorårets utforrenn i canadiske Panorama.

Lydersen kjører til vanlig i europacupen, som er det nest høyeste nivået i alpinsirkuset. Der har hun en 19.-plass fra Zauchensee som beste resultat.

(©NTB)