Det stemte ikke på standplass for Johannes Thingnes Bø i verdenscupåpningen. Foto: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN
Det stemte ikke på standplass for Johannes Thingnes Bø i verdenscupåpningen. Foto: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Norsk skuffelse i verdenscupåpningen: – Kan snu over natten

Ingen norske kom på pallen i sesongens aller første verdenscuprenn. Men på ett område var Johannes Thingnes Bø suveren.

Se verdenscupstarten i skiskyting på TV 2 Direkte og Play!

Det startet godt for flere av de norske i finske Kontiolahti, men dessverre holdt det ikke helt inn for de norske favorittene.

Svenske Martin Ponsiluoma vant overlegent.

– Det føles helt fantastisk, og det er heftig å starte sesongen sånn som dette, sier dagens vinner til TV 2.

Sturla Holm Lægreid ble beste norske på 6. plass, Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer sju og Erlend Bjøntegård nummer ti.

Johannes Thingnes Bø ble nummer tolv, Johannes Dale 16, Filip Fjeld Andersen nummer 23, mens Tarjei Bø med seks bom ender på 53. plass.

Skjøt seg bort – Thingnes Bø suveren i sporet

Sturla Holm Lægreid så lenge ut til å gå mot sin tredje seier i sesongåpningen på normaldistanse, og startet strålende med tre fulle hus. Så skjøt han seg bort fra pallen på siste stående med to bom. Etter rennet gir han seg selv en nådeløs dom.

– Det er litt surt, litt typisk at fokuset glipper helt på slutten og man begynner å tenke resultat når man fortsatt har en jobb å gjøre. Jeg er veldig misfornøyd med at jeg ikke klarte å fullføre helt i dag og gikk og irriterte meg over det hele sisterunden. Men det er greit å få en sånn smell i trynet nå, slik at man ordentlig våkner til de neste rennene, sier Lægreid til TV 2.

– Jeg fikk gode svar fysisk, og 18 treff er ikke helt bak mål. Så hvis det er en dårlig dag, skal jeg være fornøyd, fortsetter Lægreid.

Vetle Sjåstad Christiansen fikk én bom etter å ha startet bra.

For Johannes Thingnes Bø ble det en dårlig start med to bom på første liggende skyting. Han endte til slutt med totalt fire bom, men med bestetid i langrennssporet.

– Det er lett å si hvor det gikk galt i dag, det var på standplass, sier TV 2s ekspertkommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Det er Thingnes Bø enig i.

Her går det galt: - Kan ikke forklare det der

– Jeg synes jeg hadde et veldig godt løpsopplegg i løypa. Jeg hadde krefter hele veien, gode ski, men jeg synes ikke jeg var mer enn 80 prosent på standplass, sier Thingnes Bø og understreker:

– Men formen er bra, og det er kanskje det jeg personlig synes er viktigst med tanke på ro og å ha troen mot de neste konkurransene. Å snu skytingen vet alle kan skje over natten, sier han med et smil.

De norske hadde fire av de fem beste langrennstidene der Thingnes Bø var i egen klasse i sporet. God langrennsform viste også Lægreid, Tarjei Bø og Johannes Dale.

– Hadde det vært langrenn på Lillehammer... men så var det denne pokkers skytingen, sier TV 2s kommentator Harald Bredeli spøkefullt.

– Skal slå kraftig tilbake

For Tarjei Bø startet årets verdenscupsirkus med en plassering langt nede på listen. Med fire bom på siste skyting og seks totalt, endte 20 kilometeren med en 53. plass på eldstebror Bø - som ledet etter to skytinger.

Bjørndalen vrir seg: – Nei, nei, nei, nei, nei

– Å lede halvveis og så bli nummer 60... nå har jeg opplevd det også, sier Bø og ler.

– Jeg må bare prøve å glemme det, og det tror jeg at jeg skal klare. Jeg er allerede ganske innstilt på neste løp. Det snur fort, jeg tror jeg er i god nok form. Plutselig sitter den, og da smiler vi igjen, utdyper han.

Med Lægreid som beste nordmann på en 6. plass, var det nok ikke helt den verdenscupstarten de norske hadde sett for seg.

– Vi vet at når vi begynner med en 20 kilometer kan alt skje. Men jeg tror vi skal slå kraftig tilbake til helgen, sier eldstebror Bø.