Norsk skøyteløper med skrekkskade etter fall under trening

Håvard Lorentzen havnet på sykehus etter stygt fall. NB: Vi advarer mot sterke bilder.

STYGT SKADET: Denne flengen pådro Håvard Lorentzen seg på dagens økt. FOTO: HÅVARD LORENTZEN / TV 2/SCANPIX
STYGT SKADET: Denne flengen pådro Håvard Lorentzen seg på dagens økt. FOTO: HÅVARD LORENTZEN / TV 2/SCANPIX

Håvard Holmefjord Lorentzen havnet på sykehus med et stygt kutt i leggen etter at han falt under skøytelandslagets trening i Inzell torsdag.

Lorentzen falt stygt på vei inn i svingen. Der mistet Lorentzen balansen da venstre skøyte ble satt ned feil i stor fart. Der traff han sikringsputene på en uheldig måte, og den venstre skøyten lagde en lang og dyp flenge i høyre ledd, opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

Jafs som en østehøvel

– Jeg husker forsåvidt hva som skjedde. Jeg, Håkon, Sverre og Jørgen var ute på banen og skulle ta noen tempodragninger. Så setter jeg venstre skøyten ned i første sving og der må jeg ha tråkket på noe på isen og mister festet. Jeg får en mye mer skråere linje inn mot putene rundt isen og når jeg ender i putene treffer venstre skøyten beinet, sier Lorentzen til TV 2.

– Skøyten må ha tatt et jafs som en ostehøvel. Jeg fikk hjelp med en gang og ble kjørt til sykehuset der jeg fikk behandling, fortsetter skøyteløperen.

Da uhellet hadde inntruffet fikk Lorentzen behandling av støtteapparatet før han ble kjørt til sykehuset. Der vil han ligge til over helgen.

– Ja, legene vurderte det litt frem og tilbake, men det ble narkose og operasjon, forklarer Lorentzen på telefon.

Ute i minst fire uker

– Hvordan er tilstanden nå?

– Foten er litt øm, men etter omstendighetene går det bra.

Nå vil det bli en del ukers hvile for skøyteløperen, men om alt går etter planen kan det bli en comeback på isen der uhellet fant sted.

– Jeg vil tro det tar en fire uker på sidelinjen. Det var ingen sener eller beina som røk. Nå starter sesongen om fire uker, så jeg satser på å rekke tredje (Inzell) eller fjerde (Heerenveen) world cup-løp. Om det ikke går er jeg tilbake over jul, avslutter skøyteløperen.

Mer innhold fra TV 2