ANDREPLASS: Jørgen Graabak og Norge ble kun slått av Tyskland. (AP Photo/Kerstin Joensson)
ANDREPLASS: Jørgen Graabak og Norge ble kun slått av Tyskland. (AP Photo/Kerstin Joensson)

Norsk kombinert-andreplass

Sterkt langrenn sørget for god norsk dag i lagkonkurransen.

Mikko Kokslien la grunnlaget da han gikk Norge fra sjette til fjerdeplass på tredje etappen i den kombinerte lagkonkurransen lørdag. Jørgen Graabak fortsatt og gikk Norge inn til annenplassen.

Tyskland ledet med ett sekund til Frankrike etter hopprennet, der Håvard Klemetsen var best av samtlige. Japan lå på tredjeplass, 12 sekunder bak lederlaget, mens det var ytterligere 18 sekunder ned til det norske laget på fjerdeplass.

Seieren var ikke umulig, men alle visste det ville bli tøft.

Jan Schmid tapte litt på den første femkilometers etappen i langrennet. Håvard Klemetsen på annen etappe tapte enda mer. Han vekslet på sjetteplass, over minuttet bak de beste lagene, etter den andre etappen, men så koblet Mikko Kokslien inn turboen på tredje etappe.

Han gikk veldig fort og avsluttet utrolig sterkt. På slutten av etappen slo han en så sterk løper som tyskeren Björn Kircheisen med over 30 sekunder, og plutselig var Norge på fjerdeplass og med i en kamp om en plass på seierspallen for fullt.

Jørgen Graabak, den dobbelte olympiske mesteren fra Sotsji, fulgte opp Koksliens flott innsats og la ut på fjerde og siste etappe i rekordtempo. Han tok innpå konkurrentene jevnt og trutt og klarte å gå det norske laget inn til annenplassen.

Tyskland vant, mens Frankrike tok tredjeplassen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2