VANT IGJEN: Thomas Ulsruds curlinggutter slo Tyskland onsdag. Dette bildet er fra OLi Sotsji. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
VANT IGJEN: Thomas Ulsruds curlinggutter slo Tyskland onsdag. Dette bildet er fra OLi Sotsji. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Norge nærmer seg sluttspillet i curling-EM

Thomas Ulsrud og hans mannskap knuste Tyskland.

Champéry, Sveits (NTB):

Thomas Ulsrud og hans mannskap er på vei til sluttspillet i curling-EM. Onsdag ble Tyskland slått i 8-2 i åttende omgang.

Norge står med fem seirer og tre tap så langt. De har igjen Tsjekkia i den niende og siste omgangen. Den kampen må vinnes skal nordmennene ta seg til sluttspillet med de fire beste lagene etter grunnspillet.

Sverige som slo Skottland med 11-10 vant grunnspillet møter toeren Italia om en plass direkte i finalen. Lag nummer tre og fire møtes i retten om å møte taperen i semifinale.

Norge og Sveits ligger best an
Nå er det Norge og Sveits som ligger best an til å spille om retten til en semifinale. Begge står med fem seire og tre tap. Russland og Tsjekkia følger på de neste plassene.

Det norske laget tok initiativet fra start mot Tyskland og ledet 3-1 etter tre omganger. Den tyske skipen Alexander Baumann misset fullstendig med en dragning som siste sten i den fjerde omgangen. Norge sto igjen med de beste stenene i boet og plutselig sto det 6-1 på lystavla.

Etter at lagene hadde tatt ett poeng hver i de neste omgangene, valgte tyskerne å takke for kampen etter den sjuende omgangen på stillingen 8-2. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2