NABODUELL: Det er klart at Thomas Ulsrud og Norge møter Sverige i finalen i curling-VM søndag kveld. Foto: REUTERS/Mark Blinch
NABODUELL: Det er klart at Thomas Ulsrud og Norge møter Sverige i finalen i curling-VM søndag kveld. Foto: REUTERS/Mark Blinch

Norge møter Sverige i finalen

Det blir reprise på fjorårets finale i curling-VM.

Halifax (NTB): Sverige slo hjemmefavoritten Canada 6-3 i semifinalen i curling-VM lørdag, og møter Norge i søndagens finale.

Se VM-finalen mellom Norge og Sverige på TV 2 Sportskanalen eller TV 2 Sumo kl. 21.00 søndag!

Finalen blir dermed en reprise av VM-finalen i fjor.

Svenskene ledet 5-1 halvveis i kampen som var canadiernes andre mulighet til å nå finalen. Men svenskene la på til 6-2 i runden etter, og canadierne maktet bare å ta innpå med ett poeng og misset dermed muligheten til å møte Norge for tredje gang i mesterskapet.

Norge slo Canada 9-3 i grunnspillet og vant den nervepirrende semifinalen fredag 7-6. Skip Thomas Ulsrud og lagkameratene vant også møtet med Sverige i grunnspillet. Den kampen endte 6-5 etter en imponerende snuoperasjon.

Norge fikk ti seirer og kun ett tap i grunnspillet, det samme som Canada.

Det norske laget er tittelforsvarer etter 8-3-seieren over Sverige i fjorårets finale. Spørsmålet er om svenskenes skip Niklas Edin nå makter å få sin revansj over Thomas Ulsrud og Norge.

Med seg på det norske laget har Ulsrud Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Torger Nergård. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2