Diggins-seier i Sverige:

– Noe av det beste jeg har sett fra henne

Den amerikanske superstjernen innfridde favorittstempelet.

VANT: Jessie Diggins. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN
VANT: Jessie Diggins. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

På 10 kilometer fri i svenske Gällivare var det amerikanske Jessie Diggins (32) og svenske Ebba Andersson (26) som var de store favorittene.

Og som ventet preget stjernene toppen av sekunderingene. Den svenske duoen Emma Ribom og Moa Illar åpnet også solid på hjemmebane.

Men ingen klarte å gjøre noe med Jessie Diggins i de svenske skogene. Amerikaneren vant med 23 sekunder foran Ebba Andersson.

– Et utrolig imponerende løp av Diggins, som leverer noe av det beste jeg har sett fra henne. Hun viser hvorfor hun tross alt er regjerende verdensmester og har hele femten verdenscupseiere, sier TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad om amerikaneren.

IMPONERTE: Lotta Udnes Weng. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN
IMPONERTE: Lotta Udnes Weng. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Ingen av de norske jentene klarte å snike seg inn på pallen, men leverte jevnt over solide resultater. Lotta Udnes Weng (27) ble beste norske på en sjetteplass.

– Det norske laget presterer jevnt godt som lag, men det mangler litt på det absolutte toppnivået. En ny god prestasjon av Lotta Udnes Weng, som har løftet seg denne sesongen, poengterer Skinstad.

27-åringen var fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg har aldri godt så bra distanseløp før som i dag og forrige søndag, så det er godt og kjenne at nivået har blitt bedre fra i fjor, sier hun til Viaplay.

Anne Kjersti Kalvå ble nummer åtte. Deretter fulgte Heidi Weng og Kristin Austgulen Fosnæs på niende- og ellevteplass.

Her kollapser Jessie Diggins i målområdet