Nedtur for Løseth

Nina Løseth håpet på ny topplassering, men måtte dele posisjonen som beste norske i Lienz.

NEDTUR: Nina Løseth klarte ikke å følge opp de gode plasseringene hun har hatt den siste tiden. FOTO: SAMUEL KUBANI /

Nina Løseth og Ragnhild Mowinckel kjørte inn til delt 12. plass i mandagens verdenscuprenn i storslalåm. Sveitsiske Lara Gut vant.

Slovenske Ana Drev ledet etter 1. omgang, men hun kjørte ut i finalen. Gut vant med 0,12 sekunder foran Tina Weirather fra Liechtenstein, mens tyske Viktoria Rebensburg ble nummer tre. Det var den sveitsiske jentas 16. verdenscupseier totalt.

Løseth var best av de norske etter 1. omgang med sin 8. plass, mens Mowinckel var best av de to i annen omgang. Hun kjørte seg opp fire plasseringer, mens Løseth tapte fire plasseringer. Dermed endte de to venninnene med delt plassering, slått med 2,00 sekunder av Gut.

Løseth fikk en god start i finaleomgangen, men gjorde en feil før det flate partiet midtveis og hele forspranget forsvant på et lite øyeblikk. Ved neste mellomtid var avstanden knepne 0,17 sekunder foran lederen, men en rotasjon foran det siste henget gjorde at hun tapte ytterligere.

Løseth leverte karrierebeste da hun kom på delt andreplass i storslalåmrennet i Courchevel 20. desember. Den delte hun med vinneren Gut.

Med seieren økte Gut sin sammenlagtledelse i verdenscupen til Lindsey Vonn. Den amerikanske alpinisten kjørte ut i 1. omgang mandag. (©NTB)