Ruka, Finland 20221126. 
Halvor  Egner Granerud under verdenscup i hopp i Ruka lørdag.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Ruka, Finland 20221126. Halvor Egner Granerud under verdenscup i hopp i Ruka lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: Terje Pedersen

Nedtur for Granerud – disket i Ruka

Halvor Egner Granerud hoppet som beste nordmann til 5.-plass i Ruka, men ble senere disket.

Dermed ble det en skuffende 30.-plass på 26-åringen. Han er disket for luftgjennomstrømming i dressen, melder NRK.

– Jeg synes det er den teiteste disken jeg har fått noen gang. Det føles veldig unødvendig og håpløst. Jeg vet ikke helt, jeg. Det er bare teit, sier Granerud til NRK.

Slovensk seier

Alle de norske gutta kvalifiserte seg til finaleomgangen, hvor Egner Granerud var i en fin utfordrerposisjon like bak Stefan Kraft og Anze Lanisek etter den første omgangen.

I LUFTA: Halvor Egner Granerud gjorde det godt i første omgang, men i finalen ble det nedtur for nordmannen. Foto: HEIKKI SAUKKOMAA
I LUFTA: Halvor Egner Granerud gjorde det godt i første omgang, men i finalen ble det nedtur for nordmannen. Foto: HEIKKI SAUKKOMAA

Kraft tok andreplassen bak Lanisek, som tok en sterk seier. I andre omgang ble det tett med østerrikeren, men Lanisek vant med 1,3 poeng til slutt.

Han satte også ny bakkerekord på 149 meter.

– Veldig fornøyd

Marius Lindvik, Johan André Forfang og Daniel Andre Tande leverte alle tre gode hopp i finalen. Før Lindvik hoppet valgte trenerne å ta ned bommen. Det lønnet seg, for Lindvik hoppet 137 meter.

Tande og Lindvik havnet på en delt 8.-plass.

– Jeg er veldig fornøyd. Den dagen jeg er misfornøyd med topp ti, kan jeg like godt legge opp, sier Lindvik til NRK.

Forfang endte på 11.-plass, mens Bendik Jakobsen Heggli ble nummer 20. Robert Johansson og Kristoffer Eriksen Sundal endte på henholdsvis 21.- og 28.-plass.

Fjorårsvinner Ryoyu Kobayashi bommet fullstendig og klarte ikke å kvalifisere seg til andre omgang.

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2