JUBLET: Det ble fjerdeplass, men Ragnhild Mowinckel jublet. Foto: Marco Tacca
JUBLET: Det ble fjerdeplass, men Ragnhild Mowinckel jublet. Foto: Marco Tacca

Mowinckel én hundredel fra ny pallplass i Courchevel

Amerikanske Mikaela Shiffrin var i en klasse for seg i verdenscuprennet i storslalåm i franske Courchevel. Ragnhild Mowinckel endte på fjerdeplass.

Ragnhild Mowinckel var kun ett hundredels sekund fra en plass på seierspallen. Hun kjørte svært godt i annen omgang og var 1,02 sekund bak Shiffrin i mål. Bare én hundredel skilte 25-åringen fra italienske Manuela Mölgg på tredjeplass.

– Du rekker ikke å blunke engang. Men jeg var ikke bedre i dag. Jeg er likevel kjempefornøyd med å tangere min besteplassering i storslalåm, sier Mowinckel.

Amerikanske Shiffrin kjørte en meget sterk første omgang og hadde 51 hundredels sekund til gode på nærmeste konkurrent, italienske Marta Bassino, foran finaleomgangen.

Der slo den amerikanske stjernen til på nytt, og hun distanserte de andre. Avstanden til franske Tessa Worley ble på 0,99 sekund, mens tredjeplassen gikk til italienske Manuela Mölgg.

– Jeg kunne kanskje vært litt heldigere, men håper jeg kan ta de hundredelene igjen ved senere anledninger i vinter. Alt i alt er jeg godt fornøyd, sier alpinisten fra Molde, som nå reiser hjem til julefeiring

Mowinckel tok sin første pallplassering i verdenscupen da hun ble nummer tre i super-G-rennet i Val d'Isere i helgen.

Haver-Løseth femmer
Ragnhild Mowinckel kjørte godt på toppen i begge omgangene, men et par småfeil mot slutten gjorde at hun havnet utenfor pallen. Nina Haver-Løseth, som lå på 4.-plass etter første omgang, endte som nummer fem. Hun var 1,30 sekund bak Shiffrin.

– Dette smakte virkelig godt. Jeg begynte virkelig å bli bekymret for hvor jeg sto. Derfor et dette en stor lettelse. Det ble noen småfeil nederst, hvor jeg tapte en del, sier Haver-Løseth.

– Det viktigste er jeg har fått tilbake en positiv følelse og ikke minst selvtilliten. Nå vet jeg at jeg være med og kjempe helt i toppen, fortsetter Spjelkavik-kjøreren, som skal kjøre onsdagens parallellslalåm.

Tyske Viktoria Rebensburg vant de to første storslalåmrennene i verdenscupen, men tirsdag endte hun på en skuffende 15. plass.

Lysdahl og Skjøld kjørte ut
Fra startnummer 43 klarte ikke Kristine Gjelsten Haugen å kvalifisere seg for annen omgang. Hun var slått med over tre sekunder av teten og endte på 37.-plass. Mina Fürst Holtmann endte på 41.-plass og fikk ikke kjøre finaleomgangen.

Kristin Lysdahl kjørte godt på toppen og var mindre enn halvsekundet bak Shiffrin halvveis i løypa. Rett før mål havnet imidlertid bærumsalpinisten bakpå, og hun forsvant ut i snøen. 21-åringen så ut til å komme fra fallet uten alvorlige skader.

Maren Skjøld kjørte også ut.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2