Martin Fourcade måler krefter mot Northug

Petter Northug og de andre norske langrennsløperne får konkurranse fra verdens beste skiskytter, franske Martin Fourcade, under sesongåpningen på Beitostølen 16. november.

Fourcade
Fourcade

24 år gamle Fourcade er nemlig klar for 15 kilometer i fri teknikk.

– Jeg vil reise til Norge 4. november for å finne snøen tidligere enn i Sør-Europa. Den lave høyden er også veldig viktig for meg. Først vil jeg ta med meg noen lagkamerater på en ti dager lang treningsleir på Sjusjøen før jeg skal konkurrere på Beitostølen.

LES: Her er Northug med på svenskenes treningsøkt
LES: Skistjernene på plass i ville og vakre Val Senales

Fourcade håper han kan kjempe seg inn på det franske langrennslaget som skal delta i verdenscupåpningen i svenske Gällivare.

– Målet er også å konkurrere i verdenscupåpningen i langrenn i Gällivare, men jeg må vise mine ferdigheter i langrennssporet først. Derfor er 15 km på Beitostølen svært viktig for meg. Renn mot Petter Northug jr. vil være svært interessant ettersom han er en av verdens beste skiløpere, men andre store langrennsløpere skal også konkurrere der, sier Fourcade.

Han vant skiskytterverdenscupen sammenlagt sist sesong. Det ble en stor sesong toppet med tre individuelle VM-gull. 14 verdenscupseirer er det blitt for franskmannen. Ikke siden 2008 har Fourcade deltatt i langrenn. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2