Lundby utenfor pallen i NM: – Det går litt trått om dagen

Maren Lundby skuffet stort i det første hoppet, greide ikke å slå tilbake i finalen og endte på 4. plass i hopp-NM. Eirin Kvandal vant klart.

FJERDEPLASS: For første gang på mange år ble Maren Lundby stående utenfor seierspallen under NM hopp for kvinner i Granåsen.
Foto: Geir Olsen / NTB
FJERDEPLASS: For første gang på mange år ble Maren Lundby stående utenfor seierspallen under NM hopp for kvinner i Granåsen. Foto: Geir Olsen / NTB

Det ble NM-gull også til Anders Ladehaug, som vant mennenes renn. Det var preget av at de 12 hopperne som i helgen hoppet verdenscup eller kontinentalcup er i karantene og ikke kunne delta.

Kvandal hoppet 135 meter i første omgang og tok en suveren ledelse i kvinneklassen. Den forsvarte hun med 123 meter i finaleomgangen, etter å ha blitt kalt inn fra bommen før hun fikk sette utfor. Hun seiret 18,0 poeng foran Thea Minyan Bjørseth og 22,8 foran Silje Opseth.

– Dette var artig. Jeg fikk til et bra første hopp som ga meg selvtillit. Så var det litt surr på toppen i 2. omgang, men jeg synes jeg løste det bra og fikk til et godt hopp, sa Kvandal til NRK.

Hun slo Lundby med hele 28,2 poeng. Norges hoppdronning havnet nærmere bunnen enn toppen av den korte resultatlista. Det var seks deltakere i Granåsen.

Ikke veldig bekymret

– Det går litt trått om dagen. Det positive er at det er mye å gå på. Det går mest på teknikk og på trygghet i bakken, sa Lundby til NRK etter å ha falt ned på 117,5 meter i første omgang.

Hun hoppet 128 meter i finalen, men tapte ytterligere til vinneren. Det skilte 25,4 poeng etter den første omgangen.

– Det er bare å legge dette bak seg og se videre. Jeg er ikke veldig bekymret, sa Lundby til NRK etter rennet.

Bra start

Ladehaug tok ledelsen med et hopp på 136,5 meter i første omgang og forsvarte den med 135,5 meter i finalen. Han seiret 3,2 poeng foran Iver Olaussen.

– Jeg synes ikke jeg traff like bra på kanten som i første, men jeg fikk med meg akkurat nok fart, sa Ladehaug til NRK etter finalehoppet.

Olaussen fulgte opp sitt gull i junior-NM mandag med sølv blant seniorene.

– En bra start på uka, meldte han til NRK.

Bronsen gikk til Matias Braathen, som hadde rennets lengste hopp med 137,5 meter i første omgang.

(©NTB)