TANNPROBLEMER: Marius Lindvik. Foto: Geir Olsen
TANNPROBLEMER: Marius Lindvik. Foto: Geir Olsen

Lindvik mister nyttårshopprennet – må gjennom tannoperasjon

Marius Lindvik må opereres i sin betente visdomstann og kommer ikke til start i fredagens nyttårshopprenn i Garmisch-Partenkirchen.

Lindvik har slitt med en betennelse i munnen den siste tiden og har blant annet hatt problemer med å spise. Rælingen-gutten har vært hos tannlege både før og etter avreise til hoppuka. Torsdag ettermiddag kjørte landslagssjef Alexander Stöckl ham til Innsbruck for operasjon.

Etter at de fem andre norske hoppukedeltakerne kvalifiserte seg til nyttårshopprennet la skiforbundet ut et bilde av Lindvik i sykesengen på universitetsklinikken i Innsbruck, med en oppdatering av informasjonen Stöckl hadde gitt til NTB tidligere på dagen.

Lindvik håpet å få fjernet den vonde visdomstanna i løpet av kvelden.

– De må åpne fra utsiden og gå inn under kjevekammen for å spyle og rense. Får de fjernet betennelsesvæsken, så går de inn og prøver å fjerne visdomstanna allerede i kveld, sa Stöckl.

– De må lage to snitt fra utsiden fordi Marius har fått kjevesperre som følge av hevelsen.

Usikkert

Lindvik vant fjorårets nyttårshopprenn i Garmisch-Partenkirchen, men tannproblemene tvang ham til å gi opp alle planer om å gjenta den bragden.

– Dette er veldig kjipt, men helsemessig helt avgjørende. Det er ikke forsvarlig å hoppe, og han står derfor over rennet i Garmisch. Det er for tidlig å si om Marius rekker rennet i Innsbruck, sa Stöckl til NTB torsdag ettermiddag.

Han opplyste også at Lindviks smerter var blitt verre i løpet av dagen.

Stöckl takket for god hjelp til å løse den vanskelige situasjonen.

– Både den tyske og østerrikske laglegen har bistått oss, og vi fikk fantastisk hjelp fra ordføreren i Garmisch. Vi er ekstremt takknemlige, sa Stöckl, som blir hos Lindvik i Innsbruck til situasjonen er avklart.

Tirsdag ble romerikingen nummer tre i åpningsrennet i Oberstdorf. Det sendte 22-åringen rett inn i sjiktet av hoppere som lå an til å kjempe om sammenlagtseieren i hoppuka. Nå er den muligheten borte.

Sikkert er det altså heller ikke at Lindvik er med når hoppukesirkuset forflytter seg til Innsbruck etter rennet i Garmisch.

Dukket opp før jul

Lindviks tannproblemer skal ha dukket opp allerede før jul, og lille julaften oppsøkte han ifølge Stöckl sin faste tannlege hjemme i Norge. Dermed ble gjort grep for å lette på trykket betennelsen har skapt.

I etterkant har imidlertid ikke situasjonen bedret seg slik man håpet.

Ifølge landslagssjefen trykker betennelsen på kjeven, hvilket har gjort det utfordrende å åpne munnen. Dermed har Lindvik i hovedsak måttet innta flytende føde.

Søndag kveld var hopperen hos tannlege i Oberstdorf, og der ble det på ny forsøkt å åpne opp rundt betennelsen. Å fjerne den aktuelle visdomstanna ble da ikke vurdert som aktuelt før hoppuka var unnagjort.

Lindvik har de siste dagene gått på en ny type antibiotika som skulle bidra til at betennelsen roet seg. Det har den så langt ikke gjort.

For ett år siden var Lindvik det store norske navnet i hoppuka. Da vant han to renn og kjempet om sammenlagtseieren. I vinter har han ikke klart å følge opp, men tirsdag fikk 22-åringen til to meget gode hopp i Schattenbergbakken.

Nå stoppes han av tannproblemene.

(©NTB)