BEST I VERDEN: Men seier i verdenscuprennet på Lillehammer er kanskje ikke nok for å bli tatt ut til VM for Iver Tildheim Andersen. Foto: Heiko Junge / NTB
BEST I VERDEN: Men seier i verdenscuprennet på Lillehammer er kanskje ikke nok for å bli tatt ut til VM for Iver Tildheim Andersen. Foto: Heiko Junge / NTB

Verdenscupvinner kan bli vraket til VM: – Han må med

VM-troppen i langrenn presenteres tirsdag.

Tirsdag formiddag får vi vite hvilke langrennsløpere som får plass i Norges tropp til VM på ski i Planica i Slovenia. Tolv kvinner og herrer skal plukkes ut.

På herresiden er konkurransen så tøff at medaljekandidater blir vraket.

Etter hva TV 2 forstår så står kampen om den siste plassen mellom sprinter Sivert Wiig, som ble nummer fem sist helg i verdenscuprennet i Frankrike, og Iver Tildheim Andersen, som vant 20-kilometeren i verdenscupen på Lillehammer før jul.

Usikker verdenscupvinner

– Jeg håper jo at det er plass til meg i troppen, men skulle ønske at jeg hadde gått litt fortere i Frankrike i helgen, sier Iver Tildheim Andersen til TV 2.

På 10 kilometer fristil i Les Rousses ble Tildheim Andersen nummer ni, slått av vinneren Harald Østberg Amundsen med 29 sekunder.

– Også hadde jeg i tillegg fem andre norske foran meg på resultatlisten, understreker Tildheim Andersen.

FRYKTER FOR VM-PLASSEN: Iver Tildheim Andersen. Foto: Caroline Simonsen / TV 2
FRYKTER FOR VM-PLASSEN: Iver Tildheim Andersen. Foto: Caroline Simonsen / TV 2

– Større medaljekandidat

Begge TV 2s langrennseksperter Petter Northug og Petter S. Skinstad vil ha med verdenscupvinneren fra Lillehammer til VM.

– Jeg antar av sprinttrener Arild Monsen vil ha med flere sprintere enn Johannes Klæbo, Even Northug, Pål Golberg og Håvard Solås Taugbøl og vil argumentere for Wiig som viste form på lørdag. Men, jeg mener at Iver Tildheim Andersen på sitt beste er en større medaljekandidat på 15 kilometer enn Wiig på en «max» dag i klassisk sprint. Tildheim Andersen må med! sier Northug.

Ekspertkollega Skinstad stemmer i:

– Jeg mener så til de grader at Tildheim Andersen må med i VM-troppen. Det fortjener han etter sin verdenscupseier og flere andre gode løp. Men, jeg tror ikke han få gå i VM, det tror jeg forresten heller ikke at Wiig får muligheten til - om han skulle bli valgt.

MED I 12. TIME? Sivert Wiig kan få VM-plass. Foto: Terje Pedersen / NTB
MED I 12. TIME? Sivert Wiig kan få VM-plass. Foto: Terje Pedersen / NTB

Blir dette VM-troppen?

TV 2-ekspertene, Petter & Petter, tror at Norges Skiforbund plukker ut disse løperne til VM:

Kvinner:

Tiril Udnes Weng

Lotta Udnes Weng

Heidi Weng

Anne Kjersti Kalvå

Mathilde Myhrvold

Ragnhild Haga

Anna Svendsen

Silje Theodorsen

Helene Fossesholm

Astrid Øyre Slind

Ingvild Flugstad Østberg

Kristine Stavås Skistad

Herrer:

Johannes Høsflot Klæbo

Simen Hegstad Krüger

Hans Chr Holund

Pål Golberg

Erik Valnes

Even Northug

Håvard Solås Taugbøl

Harald Østberg Amundsen

Sjur Røthe

Didrik Tønseth

Martin Løwstrøm Nyenget

Sivert Wiig

– Men vi to vil ha med Iver Tildheim Andersen og vi ville også hatt med Maria Hartz Meling, sier Soleng Skinstad på vegne av seg selv og Petter Northug.