BLE PEPRET: Emil Iversen fikk mange spørsmål om hvorfor han ble uttatt til helgens verdenscuprenn. Foto: Geir Olsen
BLE PEPRET: Emil Iversen fikk mange spørsmål om hvorfor han ble uttatt til helgens verdenscuprenn. Foto: Geir Olsen

– Som å komme til en rettssak

Emil Iversen måtte svare på spørsmål om den dårlige sesongstarten - og hvorfor trenerne har tatt ham ut til Lillehammer.

Se i morgen: 10 km fri teknikk fra Lillehammer klokken 10:30 (kvinner) og klokken 12:40 (herrer) på TV 2 Direkte!

– Det er som å komme i en rettsak og sitte å forsvare seg selv, sier Iversen om alle spørsmålene han fikk om at han er tatt ut til verdenscuphelgen på Lillehammer.

Flere langrennsløpere gikk tidligere i uka ut i NRK og VG og var tydelig misfornøyde med at Iversen fikk sjansen. Både Jan Thomas Jenssen og Henrik Dønnestad har hatt gode resultater i det siste, men ble utelatt.

– Ikke artig

Iversen ble altså tatt ut, som startet sesongen med 14. plass på Beitostølen, mens verdenscupåpningen i Ruka ble en skuffelse med 39. beste tid for landslagsutøveren.

– Det er ikke artig å være i den posisjonen at det er tvil om jeg skal gå renn eller ikke. Jeg har en plan om å gå litt fortere. At noen er uenige, skal dem få lov til, sier Iversen.

– Hvis så få har trua, så har jeg alt å vinne. Da er det bare å prøve å vinne og motbevise.

Han kommer med en innrømmelse at det hviler press på ham nå.

– Vi har alltid press på oss når vi går. Vi kjemper om å være best i verden, da må alt klaffe. Presset er ikke noe nytt. Det har ikke vært noen «walk in the park» før. Jeg hadde press på meg på Beito, i Ruka og nå her. Det har egentlig alle som stiller, men det er kanskje litt flere som følger med på meg, sier Iversen.

– Jeg jobber ikke i Meråker kommune, men for å bli verdens beste skiløper. Da må man leve med at det kreves mer av oss. Det er ikke bare-bare.

BRÅK: Eirik Myhr Nossum har fått høre det fra flere hold etter uttaket av Emil Iversen. Foto: Terje Pedersen
BRÅK: Eirik Myhr Nossum har fått høre det fra flere hold etter uttaket av Emil Iversen. Foto: Terje Pedersen

Iversen understrekte at han tidligere i høst og vinter har vist form og gått noen gode renn.

– Går jeg et normalt skirenn skal det være greit. Jeg skal ikke si at jeg skal vinne, men jeg tror jeg kan gå et godt renn.

Treneren angrer ikke

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum står inne for valget om å ta ut Iversen tross alt bråket.

– Jeg mener det er helt riktig, så dette står jeg for. Vi er heldige som har mange gode og det er mye interesse, sier han.

– Mange har gode grunner til å bli skuffet, for det er ganske tøff kamp om plassene. Det er mange skirenn å vurdere opp mot hverandre.

Fredag får han sjansen til å vise seg frem på 10 kilometer fri teknikk på Lillehammer. Rennet ser du på TV 2 fra klokken 12.40.

TV 2s langrennsekspert Petter Northug kom med en klar advarsel til Emil Iversen.

– Det han gjorde i Ruka var alt for dårlig, men han er på landslaget og løypene på Lillehammer kan passe han fint. Han tåler imidlertid ikke en dårlig helg til, så dette bør være hans siste sjanse, sa Northug.