VIL GÅ ALT: Johannes Høsflot Klæbo ønsker å gå alle distanser i VM Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2
VIL GÅ ALT: Johannes Høsflot Klæbo ønsker å gå alle distanser i VM Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2

– Også verdens beste må kvalifisere seg

Johannes Høsflot Klæbo får tøff kamp om plass på 15-kilometer-laget i VM.

Etter Harald Østberg Amundsens seier på VM-distansen, 15 kilometer fristil, enkeltstart, kom enda en løper inn i diskusjonen om å få gå dette løpet under VM i Planica.

– Den eneste jeg kan garantere stiller til start på denne distansen er Hans Christer Holund, han er tittelforsvarer og har friplass!

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum står overfor et av de mest vriene uttakene han har gjort når han skal plukke ut de fire som skal stille for Norge i VM.

– Jeg har seks-sju løpere som alle kan ta medalje i mesterskapet, men bare fire får gå, heldigvis har vi et verdenscupløp i Frankrike neste helg som kan avklare noe, forklarer Myhr Nossum.

Løperne som kjemper om de fire plassene er: Simen Hegstad Krüger, Harald Østberg Amundsen, Didrik Tønseth, Iver Tildheim Andersen, Sjur Røthe og Johannes Høsflot Klæbo.

De løpene som danner grunnlag for uttaket er verdenscupløpene på Lillehammer, Davos og det kommende rennet i Frankrike. I tillegg til 15 kilometeren i NM. Og her det fem løpere, Hans Christer Holund ikke medregnet, som har pallplasseringer.

– Men, ikke Johannes Høsflot Klæbo, betyr det at han må kvalifisere seg til denne distansen under verdenscupen i Frankrike?

– Alle må være kvalifiserte. Også verdens beste skiløper må kvalifisere seg, men jeg regner med at Johannes kommer til å gå fort i Frankrike., sier Nossum.

Klæbo har kun gått ert av de aktuelle uttaksrennene: i Davos ble han nummer fem, slått av fire landsmenn.