Northug: – Har mistet et av våre beste gullkort

Simen Hegstad Krüger har avgitt en positiv koronatest like før OL. Det er et hardt slag for langrennsgutta, slår TV 2s langrennsekspert Petter Northug fast.

– Vi mister med Simen Krüger, en gullkandidat på flere øvelser. Han er olympisk mester på 30 km. Han skulle gå tredje etappe på stafetten og femmila, sier Northug.

Krüger er den tredje løperen til å teste positivt denne uken.

Ifølge landslagslege Øystein Andersen er 28-åringen tilsynelatende i god form, og trente som normalt samme dag som han testet positivt.

Regjerende mester

OL-starten for herrene går om ti dager. Da står 30 kilometer fellesstart med skibytte på programmet.

Krüger er regjerende olympisk mester på distansen og ville vært en av de største favorittene.

– Simen trives bra i høyden. Vi så jo det i Davos: Klasseløp på 15 km skøyting. Han er som skapt for dette OL, høyden, løypene og hans teknikk. I tillegg går femmila i det han er best til: Skøyting, sier Northug.

– Trener (Eirik Myhr) Nossum har mistet et av sine beste gullkort, mener TV 2s langrennsekspert.

Herrenes staffet går 13. februar, mens femmila går 19. februar.

Under pressekonferansen torsdag svarer langrennssjef Espen Bjervig bekreftende på at Krüger trolig kan dra til Kina tidligst om 15 dager.

– Ja, matematikken skal vel være der. Det er noen leger også som han noen meninger om den fysiske tilstanden til løperne før vi slipper dem ut, minner han om.

I kalasform

Krüger var i en egen klasse på 15-kilometeren i Davos før jul. Da slo han andremann, Johannes Høsflot Klæbo, med mer enn 20 sekunder.

– Simen er i kalasform, og da er det ekstra tøft når man får en beskjed som dette, konstaterer Bjervig.

SUVEREN: Her har Simen Hegstad Krüger nettopp utklasset konkurrentene på 15-kilometeren i Davos. Foto: Daniel Schoenherr / BILDBYRÅN
SUVEREN: Her har Simen Hegstad Krüger nettopp utklasset konkurrentene på 15-kilometeren i Davos. Foto: Daniel Schoenherr / BILDBYRÅN

Krüger skal ha trent som normalt samme dag som han avga den positive prøven.

– Ut fra det jeg har fått høre er Simen helt symptomfri. Dette kommer veldig ut av det blå, sier Bjervig.

Det norske OL-laget fortsetter å følge sine oppsatte planer.

– De planene vi har, står seg. Guttene flyr til Norge søndag 30. januar, og ned til Kina mandag 31. januar. Jentene har planer om å fly til Zürich 1. februar og så videre til Kina. Da har mesteparten av troppene dratt, opplyser landslagslege Øystein Andersen.