Klæbo spurtslo Ustjugov – Norges to lag på pallen i stafetten

Det ble en duell mellom Norge og Russland på herrenes stafett på Lillehammer.

Se hele resultatlisten her.

Norge stilte med to lag på søndagens stafett på Lillehammer, det samme gjorde Russland. Det ble som forventet på forkant en duell mellom de to nasjonenes lag.

Johannes Høsflot Klæbo og Harald Østberg Amundsen gikk ankeretappen for Norges to lag, i duell mot Ivan Jakimusjkin og Sergej Ustjugov.

Inn på oppløpet gjorde Klæbo ingen feil og spurtet inn til seier foran Ustjugov.

– Det var jevnt på slutten, men jeg synes det var greit. Spurten i seg selv var middels, jeg synes ikke at jeg traff kjempegodt. Samtidig er det nok til å være først, og det er det viktigste, sier Klæbo til TV 2 og oppsummerer verdenscuphelgen slik:

– Dette var en opptur fra forrige helg og kroppen føles bedre ut. Jeg føler at jeg er på riktigvei etter det som er planen.

Østberg Amundsen sikret tredjeplass for Norge 2.

– Jeg var fryktelig spent og nervøs før etappen. Det er ikke bare, bare å gå ut med Johannes og Ustjugov blant annet. Jeg skal innrømme at jeg var mer nervøs i dag enn i går. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å spurte inn til pallplass, sier Østberg Amundsen til TV 2 etter sin første stafett i verdenscupen.

Se Klæbo spurte inn til seier i vinduet øverst! Bilder med tillatelse fra NRK.

Norges seierslag besto av Erik Valnes, Emil Iversen, Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo.

– Det var som forventet Norge mot Russland og litt fram og tilbake. Relativt jevnt hele veien, og så ble det avgjort på oppløpet. Der har vi jo den beste ankermannen, og det er den fordelen vi har hele tiden. Det er en fin lagseier, sier Iversen til TV 2.

– Det handler om å avgjøre duellene, ikke alltid om å vinne med mest mulig. Vi skulle avgjøre duellen, og det gjør Johannes veldig ofte til sin fordel, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Norge mot Russland

Erik Valnes sørget for en knapp ledelse til Norges lag etter første etappe. Russland 2 med Aleksandr Terentjev fulgte like bak, mens Pål Golberg ledet Norge 2 til en foreløpig tredjeplass. Russland sitt andre lag lå på fjerdeplass.

På den andre etappen var det Finland med Iiva Niskanen og Russland med Alexander Bolsjunov som gikk raskest og opparbeidet seg en luke. Norge og Emil Iversen gikk inn til veksling på en tredjeplass, 11.9 sekunder bak Finland i tet. Norge 2 og Martin Løwstrøm Nyenget fulgte noen sekunder bak på en femteplass.

– Jeg følte jeg var med, men plutselig var jeg ikke helt med lenger. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, kanskje jeg var litt uoppmerksom. Det var irriterende, sier Emil Iversen til NRK etter etappen.

Simen Hegstad Krüger gikk ut for Norge på tredje etappe, og tettet luken til Russland og Finland raskt. Norge 2 og Hans Christer Holund var også med i feltet.

Ved 20 kilometer gikk Holund og Krüger i tet med Russland og Russland 2 like bak.

Begge lagene til Norge og Russland sendte ut sine ankermenn likt ved siste veksling, og det så ut til å bli en duell mellom de to nasjonene helt inn til mål.

For Norge gikk Johannes Høsflot Klæbo siste etappen, mens Harald Østberg Amundsen ledet Norge 2. Ivan Jakimusjkin ledet Russland, mens Sergej Ustjugov gikk ankeretappen for Russland 2.