Foto: Silas Stein
Foto: Silas Stein

Johaug åpner for å gå sprintstafett i VM

Men verdenseneren lover å holde seg unna vanlig sprint.

Therese Johaug tok seg lett videre fra prologen i søndagens sprint. 31-åringen fra Dalsbygda hadde 13. beste tid. I kvartfinalen møtte hun overmakten. Johaug ble nummer fire i heatet sitt, men tiden var ikke god nok til å gå videre.

Johaug har vært svært positiv til VM-løypene i Oberstdorf. Det er kanskje ikke så rart. De er nemlig så tøffe at Johaug seiler frem som en soleklar gullkandidat i samtlige distanserenn.

Nå åpner Johaug også for å gå sprintstafett i VM.

– Lagsprint er mer aktuelt enn vanlig sprint. I vanlig sprint er det andre som skal få plassen. Jeg er ikke kvalifisert. Men lagsprint kan absolutt være aktuelt.

– I VM?

– Ja, i VM, svarer Johaug.

Russisk seier

Ane Appelkvist Stenseth ble beste norske på en 6. plass i sprintfinalen i Oberstdorf søndag. Natalja Neprjajeva vant. Natalja Neprjajeva var sterkest i sporet og spurtet inn foran slovenske Anamarija Lampic.

Det gjør at Neprjajeva tar innpå Therese Johaug i verdenscupen sammenlagt og går forbi Heidi Weng i sammendraget. Amerikanske Jessica Diggins tok tredjeplassen.

Stenseth endte på 6. plass som Norges eneste representant i sprintfinalen i Oberstdorf.

I kvartfinalene kom Lotta Udnes Weng, Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth og Heidi Weng blant de to første, men ingen av de klarte å ta seg videre til finalen.

Johaug fornøyd etter kvartfinale-exit

Johaug spurtet inn til en fjerdeplass i kvartfinalene og lå an til å kvalifisere seg til semifinalene som lucky loser, men tiden ble til slutt ikke god nok. Hun var kun tre tideler unna avansement.

– Jeg er kjempefornøyd med sprinten og jeg viser at jeg kan være med i prologen og i kvarten. Jeg har ingen å skylde på og jeg hadde kjempeski, men jeg er veldig fornøyd med det jeg gjør i sprint om dagen, sa Johaug til NRK.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Tiril Udnes Weng klarte heller ikke å komme seg videre fra kvartfinalene.

Dramatisk på prologen

På prologen kom alle de norske som stilte til start videre. Der ble det mest dramatisk da den polske 19-åringen Eliza Rucka kollapset i sporet. Hun klarte etter hvert å gå ved egen hjelp og så etter hvert ut til å klare seg bra. Det ble bekreftet av lege Jan Tauscher overfor svenske Expressen.

Rucka lider av en sykdom, og det har også hendt før at hun har besvimt i sporet.

Norges antatt beste sprinter Maiken Caspersen Falla står over verdenscuprennet i Oberstdorf grunnet forkjølelse.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2