Hylles etter Vasaloppet-seier: – Jeg får frysninger

Tore Bjørseth Berdal rykket fra få kilometer før mål og sørget for norsk seier i Vasaloppet.

Team Koteng-løperen Berdal rykket fem kilometer før mål og gikk inn til sin største seier i karrieren. På annen- og tredjeplass kom lagkameratene Stian Hoelgaard og Torleif Syrstad.

– Jeg får frysninger. Dette her er stort. Tore er en sliter som har jobbet knallhardt i mange år uten å ha fått de store resultatene. Det er sånne man unner suksess, sier Niklas Dyrhaug i TV 2s Camp Seefeld-studio.

Se Camp Seefeld følge innspurten i videovinduet øverst.

Dyrhaug kunne også fortelle at RBK-leder Ivar Koteng, som finansierer privatlaget, selv var tilstede som drikkelanger i løypene.

– Ivar Koteng kommer til å legge ned Rosenborg og bare satse langrenn, sier Petter S. Skinstad med et smil.

Seieren gjør Norge vunnet det prestisjetunge langløpet sju år på rad. Forrige gang en annen nasjon vant var i 2012 da den svenske langrennsveteranen Jörgen Brink var raskest i løpet som går fra Sälen til Mora.

Snøfall ga løperne tøffe forhold. I svenske medier er det blitt kalt «det tøffeste noensinne». Det gjorde det også vanskelig å rykke fra et stort hovedfelt. Over 30 løpere var fortsatt med i tetkampen lenge, men til slutt klarte Berdal å stikke.

De tøffe forholdene sørget riktignok for at det ikke gikk spesielt fort søndag. Vinnertiden på 4.39,15 er den dårligste på tolv år.

(©NTB/ TV 2)

Mer innhold fra TV 2