Haga og Tønseth tilbake. Northug får sprintplass

I dag ble langrennslandslagene for 2022/23-sesongen presentert.

Siden forrige sesong er Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla borte.

I dag presenterte Skiforbundet hvilke løpere som erstatter veterantrioen.

Ragnhild Haga, Julie Myhre og Marte Skaanes er inne på kvinnelaget. Langrennssjef Espen Bjervig håper å ha trenere på plass «ganske snart».

Haga er tilbake på landslaget etter ett år på utsiden.

– Ny start og nye muligheter. Det gleder jeg meg til, sier Haga.

– Jeg har fått lære litt hva som er bra og dårlig utenfor lag. Man setter enda større pris på den hjelper man får. Man slipper å booke flybilletter og ordne leiebil selv. Jeg har vært takknemlig for det i vinter, og skal fortsette å sette pris på det. Det blir gøy å være en del av en større gjeng og trene sammen, sier hun.

Blant herrene er Even Northug tatt ut på sprintlandslaget.

– Laget ser sterkt ut, sier trener Arild Monsen.

– Det er gledelig å ønske siste blad Northug velkommen på laget. Jeg har hatt glede av å ha de to foregående, sier Monsen.

Som ventet er Johannes Høsflot Klæbo (25) med videre. Suksessamarbeidet med trener Arild Monsen fortsetter. For en uke siden var ikke utøveravtalen mellom Klæbo og Norges Skiforbund underskrevet.

Før sesongoppkjøringen starter skal Klæbo på ferie.

– Onsdag sitter jeg på et fly til Miami og blir der et par dager. Det ser jeg frem mot, sa Klæbo på scenen.

Sesongens største mål for langrennsstjernene vil være Tour de Ski (31. desember til 8. januar) og VM i Slovenia (21. februar til 5. mars). Den første testen kommer i vinterens nasjonale konkurranseåpning på Beito 18., 19. og 20. november.

– Med en gang vi var ferdig med OL, var det å sette seg ned å peke ut retningen for de fire neste årene. VM er hovedmålet vårt i vinter, sa Klæbo.

Herrelandslaget: Emil Iversen, Hans Christer Holund, Harald Østberg Amundsen, Martin Løwstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe og Didrik Tønseth (ny).
Sprintlandslaget: Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Håvard Solås Taugbøl, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar og Even Northug (ny).
Kvinnelandslaget: Ane Appelkvist Stenseth, Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Anna Svendsen, Anne Kjersti Kalvå, Heidi Weng, Helene Fossesholm, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Julie Myhre (ny), Marte Skaanes (ny) og Ragnhild Haga (ny).

Relatert

Mer innhold fra TV 2