SKUFFET: Mikael Gunnulfsen føler seg forbigått Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2
SKUFFET: Mikael Gunnulfsen føler seg forbigått Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

Gunnulfsen: – Jævlig urettferdig

Mikael Gunnulfsen er fly forbanna og skikkelig skuffet over at han ikke får gå dagens 20 kilometer på Lillehammer. – Dette var min mulighet for VM-tur, sier han.

Se rennet på TV 2 Direkte og Play fra kl. 12:55

– Det er lenge til VM, det er bare å gå fort nok, svarer landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Utgangspunktet for Gunnulfsens sterke reaksjon er forfallet fra Johannes Høsflot Klæbo, da ble Simen Hegstad Krüger hentet inn som reserve.

– Jeg er ikke forbannet på Simen, det er viktig å understreke. Jeg har oppgjennom årene hatt følelsen av at jeg burde vært tatt ut i ulike sammenhenger, men har nå, når jeg har summet meg, akseptert det. Men dette her er feil . Og det er unnskyld uttrykket jævlig urettferdig. Jeg er forbigått, sier Mikael Gunnulsen.

– Hvordan begrunnet du det?

– Vi gikk kvalik-løp på Gålå sist helg. Didrik Tønseth vant og jeg ble nummer to. Jeg trodde det var, sammen med innsatsen på Beitostølen, godt nok for verdenscup på Lillehammer. Men neida, jeg kom ikke med, men var i alle fall overbevist om at jeg var førstereserve. Ikke det heller. Jeg klarer bare ikke å godta dette. 20 kilometer klassisk fellesstart. Dette løpet som kunne gitt meg mulighet for VM-billett. Nå har jeg slitt i to år med å komme tilbake etter skader så får jeg dette i trynet.

– Har Gunnulfsen en god sak, trener Eirik Myhr Nossum?

– Jeg har full forståelse for at dette oppleves som kjipt for Gunnulfsen. Simen Hegstad Krüger, som ble hentet inn, og Mikael Gunnulfsen har møttes en gang i år, på Beitostølen, der ble Krüger nr. 8 og Gunnulfsen nr. 11.

– Gunnulfsen mener andreplassen fra Gålå burde holdt?

– Nå skal jeg også minne om at Krüger vant et klassisk løp i Muonio.

– Blir landslagsløpere prioritert?

– Ja, før jul så gjør de det, sier Myhr Nossum