NERVØS: Eirik Myhr Nossum på flyplassen i Kuusamo Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2
NERVØS: Eirik Myhr Nossum på flyplassen i Kuusamo Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2

Frykter nytt mareritt: – Skal ærlig innrømme at jeg er på tuppa

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum frykter ny covid-test i Ruka. Han har aldri testet negativt i Finland.

Eirik Myhr Nossum, landslagstrener i langrenn, er på plass i Ruka til verdenscupåpningen. Mer nervøs enn normalt, siden det var han som for to år siden sørget for at hele landslagstroppen måtte i isolat i et døgn da han testet positivt.

– Det var heldigvis falsk positiv, men etter at vi nå ser ut til å få en ny bølge med covid-smitte så skal jeg ærlig innrømme at jeg er på tuppa, jeg er redd for å bli sjuk og redd for å måtte teste meg igjen. Jeg har ikke lyst til at troppen skal bli stengt inne igjen. Fem´ganger har jeg testet meg i Finland og ingen med negativt resultat. Alle falsk positive. Helt utrolig, sier han til TV 2.

– Fryktelig trist

Eirik Myhr Nossum forteller at han og alle de andre i landslagstroppen nå merker godt at folk er blitt mye mer på vakt etter at fire løpere på kort tid er smittet.

Harald Østberg Amundsen for cirka tre uker siden og nå de siste dagene har Marte Skaanes, Ragnhild Haga og Sindre Bjørnestad Skar alle testet positivt og gjort seg uaktuelle for verdenscupåpningen.

Også konkurrentene rammes. Onsdag kom nyheten om at Iivo Niskanen er rammet av det samme som nordmennene.

– Fryktelig trist for Iivo, for langrenn og for Finland. Og for oss, for med Iivo Niskanen mistet vi den beste målestokken på hvor godt vi har forberedt oss. Han har jo hatt for vane å gå veldig fort på hjemmebane i Ruka, understreker Myhr Nossum.

Munnbindet er tilbake

Landslagstreneren forteller at den store snakkisen i langrennsmiljøet nå er covid-smitte. Det er intern smittesporing og mye snakk om hvem som har vært sammen med hvem, hvor og når!

– Ikke så rart at løperne er på vakt, du og jeg kan jo gå på jobb etter noen dager dersom vi blir smittet, men langrennsløpere er avhengig av lungene og kan ved å bli smittet bli satt skikkelig tilbake. Vi skjerper oss på det som er mulig god håndhygiene, også er det på med munnbindet igjen innendørs, forklarer Myhr Nossum.