Fossesholm tok sitt første gull i junior-VM

Helene Marie Fossesholm (19) var raskest på fem kilometer individuell start i langrenns-VM for junior i Tyskland.

GULL: Helene Marie Fossesholm vant NM-gull. Foto: Terje Pedersen
GULL: Helene Marie Fossesholm vant NM-gull. Foto: Terje Pedersen

Fossesholm var storfavoritt før rennet og hadde aller siste startnummer da hun gikk inn til gull i junior-VM.

– Det smakte godt, det gjorde det, sier Fossesholm til TV 2.

Om to dager kan det bli mer gull-jubel for Fossesholm.

– Det er 15 km skøyting igjen. Det liker jeg veldig godt. Jeg fikk testet meg i Falun. Selv om det var fem kilometer kortere gikk det veldig bra. Jeg gleder meg til det, men først skal jeg suge litt på denne karamellen, fortsetter hun.

Stortalentet har tidligere fått skryt av skidronning Therese Johaug etter at Fossesholm kom på tredjeplass bak Johaug og Ingvild Flugstad Østberg på 15 kilometer klassisk i Ski-NM 1. februar.

– Norsk damelangrenn har mye å glede seg til i fortsettelsen. Framtiden hennes ser lys ut. Hun er smart og ung jente som tar de rette valgene. Gjør hun alt rett så blir det moro med henne, sa Johaug.

Alt rett gjorde Fossesholm også i junior-VM på 5 kilometeren. Ved passeringen etter 3,8 kilometer ledet den norske jenta med 18 sekunder ned til tyske Lisa Lohmann.

Da var det bare et spørsmål om tid før gullet var sikret og i mål kunne Fossesholm juble for seier på 5 kilometeren i junior-VM.

Avstanden ned til Lohmann på sølvplass i mål var på 15,7 sekunder. Izabela Marcisz fra Polen tok bronsen, 28,1 sekunder bak den norske juniorverdensmesteren.